Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Κορινθιακός : Βιώσιμη Ανάπτυξη εναντίον μεδουσών και μόλυνσης

Κορινθιακός : Βιώσιμη Ανάπτυξη εναντίον μεδουσών και μόλυνσης
Ο Δήμος Κορινθίων, ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ) "O ΑΡΙΩΝ", με την Οργανωτική Επιτροπή του «Δικτύου Forum Ανάπτυξης 2017» την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017, στις 5:30μμ. συνδιοργάνωσαν ημερίδα στο Δημοτικό θέατρο Κορίνθου «ΘΩΜΑΣ ΘΩΜΑΪΔΗΣ» με θέμα: "Κορινθιακός: Βιώσιμη Ανάπτυξη ενάντια μεδουσών και μόλυνσης."
Στην ημερίδα αναπτύχθηκαν οι παρακάτω ενότητες:

  • Περιβαλλοντική προστασία και ανάδειξη του Κορινθιακού.
  • Κορινθιακή Ριβιέρα – Παρουσίαση σχετικής πρότασης.
  • Ο απόηχος του προγράμματος Διατοπικής Συνεργασίας «Ημέρες Κορινθιακού» και επικαιροποίηση των μηνυμάτων του σήμερα.
  • Μπορεί τελικά να ενώσει ο Κορινθιακός ; Τι απαντούν οι Δήμαρχοι των πέριξ πόλεων.
  • Αιτήματα και προτάσεις του επιχειρηματικού κόσμου.
Στη Συνεδριακή αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου παραβρέθηκαν αρμόδιοι υπουργοί, πολιτικοί εκπρόσωποι, φορείς της Τ.Α., επιχειρηματικοί, επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς. Το λόγο έλαβαν, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ενεργείας κ. Σωκράτης Φάμελλος, οι Βουλευτές Κορινθίας κκ. Γιώργος Τσόγκας και Χρίστος Δήμας, ο Γεν. Γραμματέας Υποδομών κ. Γιώργος Δέδες, ο Δ/ντης Ερευνών ΕΛΚΕΘΕ κ. Επαμεινώνδας Χρήστου.
Εκ μέρους του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος και ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Κάσσιος.
Ο Δήμαρχος, παίρνοντας το λόγο, συνεχάρη τους διοργανωτές και αναφέρθηκε αφενός στο κυρίαρχο ζήτημα του καλοκαιριού, την ύπαρξη των μεδουσών στον Κορινθιακό Κόλπο και στα προβλήματα που δημιούργησε στον εμπορικό κόσμο της περιοχής και αφετέρου στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο και στο μείζονος σημασίας ζήτημα της διαχείρισης του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου.
Κατέληξε δε, ότι μόνο μέσα από συντονισμένες ενέργειες, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' και Β΄ βαθμού και της Κυβέρνησης, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα, όπως αυτό της ρύπανσης του Κορινθιακού Κόλπου, το οποίο εξελίσσεται σ' ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα της περιοχής.
Τέλος, είχε ολιγόλεπτη συνομιλία, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο, στον οποίο εξέθεσε τις ανησυχίες της Δ.Α. και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος.

Γραφείο Τύπου Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης