Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Βρετανός, λιβυκής καταγωγής ο δράστης της επίθεσης στο Μάντσεστερ

Βρετανός, λιβυκής καταγωγής ο δράστης της επίθεσης στο Μάντσεστερ
Ο ύποπτος για τη βομβιστική επίθεση στο Μάντσεστερ της Βρετανίας αναγνωρίστηκε και ονομάζεται Σαλμάν Αμπέντι. Πρόκειται για έναν 22χρονο, ο οποίος κατονομάστηκε από τις Αρχές.
Ο βομβιστής αυτοκτονίας σκότωσε 22 ανθρώπους -πολλοί από τους οποίους παιδιά- σε συναυλία στο Μάντσεστερ. Αρκετοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.


Δύο αμερικανοί αξιωματούχοι που ήταν σε επαφή με τις βρετανικές αρχές, είπαν ότι ο φερόμενος ως βομβιστής ταξίδεψε στο Μάντσεστερ από το Λονδίνο με τρένο. Την πληροφορία επιβεβαίωσε και η αστυνομία.  Το όνομά του ήταν Σαλμάν Αμπέντι ή Σαλμάν Ραμαντάν Αμπέντι.
Ο Αμπέντι ήταν 22 ετών. Είχε γεννηθεί στη Βρετανία αλλά ήταν λιβυκής καταγωγής.

Νωρίτερα, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, σημειώνοντας ότι αυτή πραγματοποιήθηκε από έναν «μαχητή» της, πληροφορία που ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί. Η αστυνομία είπε ότι ερευνάται εάν ο Αμπέντι έδρασε μόνος του ή εάν είναι μέλος ενός τρομοκρατικού δικτύου.

Γείτονες του Αμπέντι που μίλησαν στην εφημερίδα Daily Mail ανέφεραν ότι το τελευταίο διάστημα συμπεριφερόταν παράξενα....

 Newsroom ΔΟΛ