Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο 4o Forum Αυτοδιοίκησης & Επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλονίκη



Εμφάνιση IMG_9898.JPGΤο Money Show Network, η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών & Σπουδών «Ιωάννης Καποδίστριας» διοργάνωσαν το 4ο Forum Αυτοδιοίκησης & Επιχειρηματικότητας στις 19 – 21 Μαΐου στην Θεσσαλονίκη, με θέμα της κεντρικής εκδήλωσης: ‘Γεωπολιτικές Προκλήσεις στη Νότιο – ανατολική Ευρώπη και ο Ρόλος των Αυτοδιοικητικών Αρχών.


Την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη  εκπροσώπησε ο κ. Περικλής Μαντάς, ο οποίος στα πλαίσια της τοποθέτησης του με θέμα: « Η εφαρμογή της Διακρατικής συνεργασίας στην Πράξη: Η περίπτωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου», ανέπτυξε τα οφέλη που έχει αποκομίσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου από την υλοποίηση των διακρατικών ευρωπαϊκώνπρογραμμάτων ARISTOIL, EDUFOOTPRINT και EUSAIR (Ευρωπαϊκή στρατηγική για τις περιφέρειες της Αδριατικής και του Ιονίου) καθώς επίσης και τα θετικά αποτελέσματα από την στρατηγική συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Περιφέρεια του Scwabisch Hall, που αποτελεί την απόδειξη για μια άλλη πολιτική διάσταση στα προβλήματα της Ευρώπης.
Εμφάνιση IMG_9899.JPGΣτο πλαίσιο δράσεων του forum, αναπτύχθηκαν ειδικές συνεδρίες στις οποίες συμμετείχαν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, καθηγητές πανεπιστημίων και εξειδικευμένα στελέχη διαχειριστικών αρχών και μελών σε ομάδες εργασίας ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Ιδιαίτερα σημαντικές, μεταξύ άλλων, ήταν οι παρουσίες του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, των καθηγητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Ηλία Κουσκουβέλη και του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου οι οποίοι ανέπτυξαν τον σπουδαίο ρόλο των αυτοδιοικητικών αρχών στην διαμόρφωση καλών σχέσεων γειτονίας στο εύθραυστο γεωπολιτικό περιβάλλον της χώρας μας.