Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Τελευταίο αντίο στον Αριστείδη Αλαφούζο

 
Μέσα σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του εφοπλιστή και εκδότη Αριστείδης Αλαφούζου στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτου στο Κολωνάκι.
Βαθιά συγκινημένα κατά τη διάρκεια της τελετής ήταν τα δύο γιοι του, ο Γιάννης και ο Θέμης. Μάλιστα o Θέμης Αλαφούζος αν και ξεκίνησε να αποχαιρετά τον πατέρα του δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον επικήδειο και το δύσκολο έργο ανέλαβε ο δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς.
Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.   Το παρών στον τελευταίο αποχαιρετισμό έδωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, οι πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς και Λουκάς Παπαδήμος,  βουλευτές, επιχειρηματίες, εκδότες και δημοσιογράφοι.Πέρα από τους δημοσιογράφους που εργάστηκαν ή εργάζονται στον ΣΚΑΙ και την Καθημερινή, εκεί ήταν και οι "αντίπαλοι" του Γιάννη Αλαφούζου, ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης και ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Σάββας Θεοδωρίδης.
Η ταφή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στη Σαντορίνη, τόπο καταγωγής του Αριστείδη Αλαφούζου.