Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

11.500 θάνατοι ετησίως στην Ευρώπη από τους ρύπους των οχημάτων


ripoi_thanatiforoi.jpg11.500 θάνατοι ετησίως στην Ευρώπη από τους ρύπους των οχημάτων


Τα ΙΧ αυτοκίνητα, τα φορτηγά, τα λεωφορεία και τα άλλα οχήματα που κινούνται με πετρέλαιο (ντίζελ), εκπέμπουν κάθε χρόνο 4,6 εκατομμύρια τόνους επιβλαβών οξειδίων του αζώτου πάνω από τις επίσημες προδιαγραφές τους, σύμφωνα με μία νέα διεθνή επιστημονική μελέτη.


Διαβάστε περισσότερα

Ο Βελονισμός στην κατάθλιψη

2580DEFF390102AFE2924B357ABAAA21.jpg
«Ο βελονισμός εφαρμόζεται και για τη θεραπεία της κατάθλιψης, είτε ως αποκλειστική θεραπεία, είτε ως επικουρική της φαρμακευτικής αγωγής με αντικαταθλιπτικά, στην οποία αμβλύνει και μειώνει αποτελεσματικά τις σοβαρές παρενέργειες όπως είναι οι αυτοκτονικές σκέψεις, η βίαιη συμπεριφορά, το μεταβολικό σύνδρομο, τα προβλήματα στο ανοσοποιητικό σύστημα ή ακόμα και ο κίνδυνος αγγειακών επεισοδίων, όπως το εγκεφαλικό».

Διαβάστε περισσότερα

IPNILIA_KAI_DIATROFI.jpgΗ σχέση ανάμεσα στη διατροφή και στην υπνηλία


Ερευνητές μελέτησαν και τελικά ανακάλυψαν τη σχέση ανάμεσα στη διατροφή και στην υπνηλία που νιώθουν μερικοί άνθρωποι μέσα στην διάρκεια της μέρας.
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι κάποιες συγκεκριμένες τροφές είναι υπεύθυνες για το πόσο και πότε θα νυστάζουμε μέσα στην ημέρα.


Διαβάστε περισσότερα

aidawedfdasfasf.jpgΑυξήθηκε κατά δέκα χρόνια η ζωή των ασθενών με τον ιό του AIDS


Λόγω της βελτίωσης στη θεραπεία, μεταξύ 1996-2013 η αύξηση του προσδόκιμου ζωής φθάνει τα εννέα χρόνια για τις γυναίκες και τα δέκα χρόνια για τους άνδρες. Το προσδόκιμο ζωής ενός 20χρονου που άρχισε θεραπεία το 2010 και επιβίωσε μετά το πρώτο έτος της θεραπείας, εκτιμάται πλέον σε 73 χρόνια για τους άνδρες και 76 για τις γυναίκες, δηλαδή σταδιακά πλησιάζει το προσδόκιμο του γενικού πληθυσμού.

Διαβάστε περισσότερα

nosokomeio_hygeia.jpgΝοσοκομείο Υγεία: H πρώτη στην Ελλάδα επέμβαση αφαίρεσης καρκίνου του πνεύμονα, χωρίς γενική αναισθησία


Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ η πρώτη στην Ελλάδα θωρακοσκοπική επέμβαση αφαίρεσης καρκίνου του πνεύμονα, χωρίς να χορηγηθεί γενική αναισθησία στον ασθενή, ο οποίος ήταν ξύπνιος με ελαφρά καταστολή.

Διαβάστε περισσότερα

YPERTASH_PAGKOSMIA_HMERA.png17 Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα υπέρτασης με δράσεις από την Ε.Κ.Ε


Συνεχίζονται οι δράσεις ενημέρωσης από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης (17 Μαΐου) και στο πλαίσιο υλοποίησης του κύριου σκοπού της που είναι η πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων και των παραγόντων που τις προκαλούν.


Διαβάστε περισσότερα

karkinos-thyreoeidozsdfasfys-poia-sdfadfximika-.jpgΚαρκίνος θυρεοειδούς: Ποια χημικά προϊόντα είναι επικίνδυνα;


Αύξηση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου του θυρεοειδούς προκαλεί η επαγγελματική ενασχόληση με χημικά, όπως αποσμητικά, απολυμαντικά και αποστειρωτικά, αλλά και η έκθεση σε ορισμένα επιβραδυντικά φλόγας που χρησιμοποιούνται σε πολλά προϊόντα που βρίσκονται κατά κόρον στην πλειοψηφία των κατοικιών.

Διαβάστε περισσότερα

laiko_metamosxefsi_nekrou.jpg «ΛΑΪΚΟ» νέα εποχή για τη λειτουργία της Μονάδας Μεταμόσχευσης Νεφρού και Χειρουργικής Νεφροπαθών


Την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 και ώρα 12:00 εγκαινιάζεται  από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, η Πτέρυγα Μονάδας Μεταμόσχευσης Νεφρού και Χειρουργικής Νεφροπαθών του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «ΛΑΪΚΟ», παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, κ. Π. Πολάκη. 


Διαβάστε περισσότερα

pis_simera_17.jpgΟι θέσεις του Π.Ι.Σ για το πολυνομοσχέδιο όσον αφορά στον ιατρικό χώρο

Τις θέσεις του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου διατύπωσε ο Πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Μιχαήλ Βλασταράκος κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών (16.5.2017) στις συναρμόδιες Επιτροπές της Βουλής. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΠΙΣ, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προκαλεί επιπλέον φόρτιση στην κοινωνία, μέσα από την περαιτέρω αφαίμαξη εισοδημάτων σε ένα ήδη δυσμενέστατο οικονομικό περιβάλλον.

Διαβάστε περισσότερα


stogiatro.gr