Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Μήνυμα του Προέδρου της Βουλής για τον ετήσιο Ραδιομαραθώνιο της UNICEF


 https://www.radiofono.gr/sites/www.radiofono.gr/files/styles/large/public/unicef.png?itok=J4tMTeI_
Η Βουλή των Ελλήνων στέκεται και φέτος αρωγός στο έργο της UNICEF, συμμετέχοντας στον μεγάλο Ραδιομαραθώνιο με θέμα «Για κάθε παιδί που πεινάει - δίπλα μας ή μακριά μας», τον οποίο διοργανώνει  η UNICEF με τη στήριξη και τη συνεργασία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και τη συμμετοχή όλων των μεγάλων ραδιοφωνικών σταθμών της χώρας.
Ο Ραδιομαραθώνιος διοργανώνεται προκειμένου να ενισχυθούν τα προγράμματα της  UNICEF, καθώς -τόσο στη χώρα μας όσο και σε άλλες περιοχές του πλανήτη- η φτώχεια και η αποστέρηση, που προκαλούνται είτε από την οικονομική κρίση είτε από συγκρούσεις, κάνουν επιτακτική την ανάγκη σχεδιασμού και εφαρμογής κατάλληλων πολιτικών για την υποστήριξη και ενίσχυση των οικογενειών με παιδιά αλλά και των παιδιών που έχουν αφεθεί στην τύχη τους πεινασμένα, άρρωστα, ξεριζωμένα και εκτός σχολείου.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης, εκφράζοντας την αναγνώριση και τη στήριξή του στο έργο της UNICEF, απηύθυνε το εξής μήνυμα:
«Μέσα στα σαράντα χρόνια λειτουργίας της UNICEF υπάρχει ένα έργο κατατεθειμένο, πάρα πολύ σημαντικό, γιατί πάντοτε η UNICEF στέκεται δίπλα στα παιδιά που έχουν ανάγκη, με ποικίλες δράσεις και με πλούσια προσφορά.
Σήμερα, η ανάγκη αυτή είναι πιο επιτακτική από ποτέ, γιατί η UNICEF βάζει στο επίκεντρο το παιδί, που σημαίνει ότι βάζει στο κέντρο τον άνθρωπο και το μέλλον της ανθρωπότητας. Γι’ αυτό και το έργο της μας αφορά όλους.
Ο φετινός Ραδιομαραθώνιος διοργανώνεται με σκοπό την προστασία των παιδιών που υποσιτίζονται. Η Βουλή των Ελλήνων στηρίζει διαχρονικά τους σκοπούς της UNICEF, ειδικά όμως φέτος στέκεται αρωγός διότι είναι αδιανόητο να υπάρχουν παιδιά που ζουν σε συνθήκες πείνας».