Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Καντάδα... τίτλου για τον Ολυμπιακό Αγγίζει τον τίτλο!!!

Αγγίζει τον τίτλο ο Ολυμπιακός, νίκες για ΠΑΟΚ, Ξάνθη, Αστέρα, Ηρακλή και Βέροια

Ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έκανε ο Ολυμπιακός που πέρασε νικηφόρα και από την Κέρκυρα με 2-0.
 Οι «ερυθρόλευκοι» δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες (15 τελικές με τις 11 στο τέρμα), είχαν ένα δοκάρι και με τα γκολ του Φορτούνη και του Μαρίν, επιβεβαίωσαν μία εμφάνιση που δεν άφησε περιθώρια τους γηπεδούχους να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο.
Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός έκανε παιχνίδι... μισού γηπέδου καθώς έμοιαζε με διαρκή επιθετικό του μονόλογο. Οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν από την αρχή τους γηπεδούχους και έφτασαν στο γκολ με τη συμπλήρωση του 20λεπτου, όταν από ενέργεια του Σεμπά, ο Φορτούνης βρέθηκε απέναντι από τον Κουτζαβασίλη, τον απέφυγε κι έκανε το 1-0. Στο 28' ο σκόρερ είχε και σουτ στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 37' ο Μάριν στη μικρή περιοχή, δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα και στο 43' η κεφαλιά από κοντά του Καμπιάσο, εξουδετερώθηκε με δυσκολία από τον τερματοφύλακα του ΑΟΚ.
Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του Ολυμπιακού έπεσε κάπως, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είχε και πάλι τον έλεγχο του αγώνα. Όμως δεν έφτανε στην αντίπαλη περιοχή με την ίδια ευκολία και απλώς επιχειρούσε κάποια μακρινά σουτ, όπως του Καρντόσο στο 57'. Η Κέρκυρα ανέβηκε λίγο και σε μια περίπτωση (67') απείλησε, όταν ο Τουράμ ελίχθηκε και πλάσαρε με την μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι.
Τελικά, η λύση ήρθε πάλι από τον Μάριν, ο οποίος στο 78' πήρε την ασίστ από τον Ανσαριφάρντ -είχε περάσει στη θέση του «άσφαιρου» και πάλι Καρντόσο-, πλάσαρε τεχνικά τον Κουτζαβασίλη κι έκανε το 0-2. Ουσιαστικά εκεί έληξε το ματς, αφού στα επόμενα λεπτά το μοναδικό αξιοσημείωτο ήταν μια χαμένη ευκαιρία του Φορτούνη στο 89'.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Γεωργίου, Γκόμες, Κόντος (76' Επστάιν), Σιόντης, Ιωάννου, Ντιόγκο (81' Γεωργακόπουλος), Ζαραδούκας, Τουράμ, Νίκιτς (85' Νίκιτς).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λεμονής): Καπίνο, Ντε Λα Μπέγια, Ντα Κόστα, Μποτία, Φιγκέιρας, Καμπιάσο (67' Μάρτινς), Ρομαό, Μάριν (81' Ντομίνγκες), Φορτούνης, Σεμπά, Καρντόζο (66' Ανσαριφάρντ).