Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Αγγελία για... ξάπλες: Ψάχνουν άνδρες για να περάσουν 2 μήνες στο κρεβάτι -Δίνουν 16.000 ευρώ

Αγγελία για… ξάπλες: Ψάχνουν άνδρες για να περάσουν 2 μήνες στο κρεβάτι -Δίνουν 16.000 ευρώ

Ακούγεται σαν την πιο ξεκούραστη δουλειά στον κόσμο. Γάλλοι επιστήμονες ψάχνουν άνδρες που θα μείνουν στο κρεβάτι για δύο μήνες και δεν θα κάνουν τίποτα. Πληρώνουν 16.000 ευρώ σε κάθε έναν από αυτούς.
Το Ινστιτούτο Διαστημικής Ιατρικής και Φυσιολογίας (Medes), κοντά στην
Τουλούζη, αναζητά 24 άνδρες οι οποίοι θα μείνουν ξαπλωμένοι για δύο μήνες, προκειμένου να μελετήσουν τις συνέπειες της μικροβαρύτητας.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι σε καλή φυσική κατάσταση, αθλητικοί άνδρες, 20-45 ετών, που δεν καπνίζουν, δεν έχουν αλλεργίες και έχουν δείκτη μάζας σώματος μεταξύ 22 και 27. Οσοι επιλεγούν θα περάσουν μία σειρά από τεστ δύο εβδομάδες πριν και δύο εβδομάδες αφότου μείνουν ξαπλωμένοι για δύο μήνες στο κρεβάτι.
Ομως, η αποστολή που θα αναλάβουν οι 24 άνδρες δεν είναι τόσο εύκολη όσο ακούγεται. Γιατί θα πρέπει να τρώνε, να πλένονται και να κάνουν όλες τις σωματικές λειτουργίες ενώ θα είναι ξαπλωμένοι. Ο κανόνας, όπως εξήγησε ένας από τους επιστήμονες στο 20 Minutes, είναι να έχουν τουλάχιστον έναν ώμο σε επαφή με το κρεβάτι ή το πλαίσιό του.
Τους τελευταίους δύο μήνες του πειράματος οι άνδρες θα περάσουν από τεστ, για να διαπιστωθούν οι συνέπειες του γεγονότος ότι δεν είχαν σταθεί όρθιοι για δύο μήνες.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, στόχος τους είναι να εξεταστούν οι αρνητικές επιπτώσεις της παρατεταμένης έλλειψης βαρύτητας, προκειμένου να βρεθεί τρόπος να αντιμετωπιστούν.
«Σε ορισμένες συνθήκες, το καρδιαγγειακό σύστημα επηρεάζεται και δεν μπορεί να καταβάλει την ίδια προσπάθεια όπως πριν από το πείραμα. Βλέπουμε ακόμη και μεγαλύτερη τάση πτώσης της αρτηριακής πίεσης και ίλιγγο», δήλωσε ένας από τους επιστήμονες.

TechIT.gr