Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Μητσοτάκης: Αντί να τσακωνόμαστε για το παρελθόν, ας μιλήσουμε για το μέλλον

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, περιοδεία σε περιοχές του Πειραιά.
Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε, αρχικά, το εργοτάξιο του Μετρό στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Εκεί είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί από τους μηχανικούς της «Αττικό Μετρό» και ενημερώθηκε για την πορεία του έργου, το οποίο θα ενώνει το αεροδρόμιο με το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.
Στη συνέχεια, μετέβη στο βιομηχανικό – επιχειρηματικό πάρκο Σχιστού, συναντήθηκε με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται εντός του πάρκου και, ανάμεσα στα άλλα, ανέφερε:

«Θέλω να επαναλάβω την προσωπική μου δέσμευση, ως Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για την ανάγκη η χώρα να μπορέσει να προτάξει ένα διαφορετικό αναπτυξιακό αφήγημα, το οποίο θα τη βγάλει από την κρίση.
Η έξοδος από την κρίση θα έρθει μόνο μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις. Θα έρθει μέσα από μικρές, μεσαίες και μεγάλες εταιρίες, οι οποίες  θα επενδύσουν στο ανθρώπινο δυναμικό τους και θα μπορούν να διεκδικούν θέση στις παγκόσμιες αγορές και όχι μόνο στην εγχώρια αγορά.
Το συνολικό μας σχέδιο έχει στον πυρήνα του την απελευθέρωση της υγειούς επιχειρηματικότητας. Μέσα από ένα πλαίσιο μείωσης φορολογικών συντελεστών, επανεξέτασης του μη μισθολογικού κόστους, αλλά και μιας συνολικής απλοποίησης για να μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας πιο εύκολα. Χωρίς να ταλαιπωρείστε από μια αφόρητη γραφειοκρατία, η οποία σε κάθε κλάδο έχει και τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.
Αυτό σε συνδυασμό με μια πολιτική σταθερότητα και μια Κυβέρνηση, η οποία θα είναι φιλική προς τις επενδύσεις, μπορεί πραγματικά να απογειώσει την ελληνική οικονομία.
Αντί να τσακωνόμαστε για το παρελθόν, ας μιλήσουμε για το μέλλον. Ας μιλήσουμε για τις πραγματικές προοπτικές του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου. Ας μιλήσουμε για τις πραγματικές προοπτικές της περιοχής του Πειραιά. Για να δώσουμε μια ελπίδα, μια προοπτική σε αυτούς που σήμερα έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους ανέργους, οι οποίοι, δυστυχώς, με την παρούσα Κυβέρνηση, δεν έχουν καμία προοπτική, καμία ελπίδα».