Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Πώς τα κατοικίδια βελτιώνουν τη ζωή μας;

Πώς τα κατοικίδια βελτιώνουν τη ζωή μας;

lickingdgromanou.jpg
Τα αγαπάτε και σας αγαπούν. Ως ιδιοκτήτης κατοικίδιου είστε υποχρεωμένος να κάνετε το καλύτερο για την υγεία και την ευεξία του. Ξέρετε όμως ότι το να έχετε την ευθύνη ενός σκύλου ή μιας γάτας είναι πολύ θετικό και για τη δική σας υγεία; Οι επιδράσεις ποικίλλουν και εκτείνονται από την ανακούφιση του στρες έως την ενθάρρυνση ώστε να βάλετε την άσκηση στη ζωή σας.

Διαβάστε περισσότερα 

postpartumdepressionromanou.jpgEπιλόχειος κατάθλιψη- Πώς θα την αναγνωρίσετε;


Ο πελαργός έφτασε κι ένα ροδαλό μωρό είδε το φως της ζωής. Αυτό το εμφανώς ευχάριστο γεγονός, για πολλές γυναίκες μετατρέπεται σε «εφιάλτη», καθώς,
για μια σειρά από λόγους, η γέννηση του παιδιού ανοίγει την πόρτα στην μελαγχολία και την κατάθλιψη.

Διαβάστε περισσότερα 

xololithiasie1.jpgΧολολιθίαση: Τι πιθανότητες έχετε να εμφανίσετε την πάθηση;


Ελάχιστες είναι οι γνώσεις των περισσοτέρων ανθρώπων για τη χοληδόχο κύστη, παρά το υψηλό ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού που πάσχει από χολολιθίαση (12%), την πιο συχνή πάθησή της.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatromastos.jpgΚαρκίνος του μαστού: Το ψηλαφητό ογκίδιο δεν είναι το μοναδικό σύμπτωμα


Περίπου μία στις έξι γυναίκες (17%) που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο μαστού έχουν πάει στο γιατρό τους με ένα σύμπτωμα, που δεν είναι ένα ψηλαφητό ογκίδιο (το οποίο είναι και το πιό συχνά αναφερόμενο σύμπτωμα), σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε το 2016 από το Εθνικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο,  στο Λίβερπουλ.

Διαβάστε περισσότερα 

cloggedporesromanou.jpgΚλειστοί πόροι: Πώς θα τους αντιμετωπίσετε;


Μία λαμπερή επιδερμίδα, χωρίς ίχνος μακιγιάζ μπορεί να είναι κάτι που κάθε γυναίκα ποθεί, ωστόσο οι κηλίδες και οι κλειστοί πόροι είναι από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες από εμάς.

Διαβάστε περισσότερα 

thermometere1.jpgFDA: Τρεις νέες εγκρίσεις για τη Novartis, για τα Σύνδρομα Περιοδικού Πυρετου


Η Novartis ανακοίνωσε ότι ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) χορήγησε τρεις ταυτόχρονες εγκρίσεις για τη διευρυμένη χρήση της κανακινουμάμπης στην αντιμετώπιση τριών σπάνιων και διαφορετικών τύπων Συνδρόμων Περιοδικού Πυρετού.

Διαβάστε περισσότερα 

Φροντίστε τα χέρια σας τον χειμώνα

handcreamromanou22.jpg
Τα χέρια μας προδίδουν πολλά: την ηλικία μας (σκεφθείτε πως οι σκούρες κηλίδες αποτελούν σημάδι της γήρανσης), το αν κάνουμε δουλειές του σπιτιού και πόσο συχνά (πόσες φορές τα απορρυπαντικά αφήνουν τα χέρια μας τραχιά και σκληρά;), αλλά επηρεάζονται πολύ και από τον καιρό. 

Διαβάστε περισσότερα 

eopyye2.jpgΚόντρα ΙΣΑ-ΕΟΠΥΥ για την αναγραφή του «προσδόκιμου επιβίωσης» κατά τη συνταγογράφηση ογκολογικού φαρμάκου


Σε αναθεώρηση των εντύπων γνωμάτευσης προχωρά ο  Ε.Ο.Π.Υ.Υ.  ύστερα από το σάλο που ξέσπασε σχετικά με την υποχρεωτική αναγραφή του προσδόκιμου επιβίωσης για την συνταγογράφηση και χορήγηση ογκολογικού φαρμάκου σε καρκινοπαθή. Το περιστατικό προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), ο οποίος με επιστολή του προς τον ΕΟΠΥΥ και το υπουργείο Υγείας ζήτησε εξηγήσεις.

Διαβάστε περισσότερα 

HTAe12.jpg2ο Συνέδριο ΗΤΑ: Στις αρχές του 2ου εξαμήνου του έτους η δημιουργία ΗΤΑ στην Ελλάδα


Η δημιουργία ανεξάρτητου ελληνικού οργανισμού ΗΤΑ μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου 2017, τέθηκε στο επίκεντρο του 2ου Συνεδρίου για την Αξιολόγηση Τεχνολογίας της Υγείας στη χώρα μας.

Διαβάστε περισσότερα 


gerontase1.jpgΕκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου “Poetry on Papyrus” του Άγγελου Γέροντα


Οι Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ παρουσιάζουν το βιβλίο “Poetry on Papyrus” του Άγγελου Γέροντα, την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 18:15 στο θέατρο «Αλκμήνη» (Αλκμήνης 12, Πετράλωνα, Τηλ.: 210-34 28 650).

Διαβάστε περισσότερα 

facebookusersromanou22.jpg

Με το Facebook, χάνουμε την αίσθηση του χρόνου


To να κάνετε likes και status updates στο Facebook μπορεί να μοιάζει ένας καλός τρόπος για να ξοδέψετε τον ελεύθερο χρόνο σας, η ενασχόληση ωστόσο με το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο μπορεί να σας κάνει να χάσετε την αίσθηση του χρόνου.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr