Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: «ΟΣΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΑ ΦΥΓΕΤΕ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΤΟΝ ΤΟΠΟ», Βουλή (video)

Ενσωματωμένη εικόνα 1

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Κ.Ο. ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΥΠΟΔΟΜΕΣ


04.11.2016

Ομιλία Γ. Μανιάτη στη Βουλή κατά τη συζήτηση της Επ. Επερώτησης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για το ασφαλιστικό
  1. Συνταξιοδοτικό: Το συνταξιοδοτικό αποτελεί την κορύφωση μιας ντροπιαστικής πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Μιας πολιτικής που ντροπιάζει βαθύτατα και τη χώρα και πολύ περισσότερο την αριστερά. 
  2. Μεγαλύτερη ζημία των τελευταίων δεκαετιών: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει προκαλέσει τη μεγαλύτερη ζημία των τελευταίων δεκαετιών σ’ αυτό που υποτίθεται ότι υπηρετεί και μ’ αυτό που εξαπάτησε τους Έλληνες πολίτες, δηλ. την ιδέα και τις αξίες της αριστεράς.
  3. Προδώσατε τους Έλληνες πολίτες που καλοπροαίρετα σας ψήφισαν: Προδώσατε τους Έλληνες πολίτες με ψέματα και χυδαιότητες, με διχαστικό και βίαιο λόγο, με υπόγειες διαδρομές σε σχέση με το δεξιό παρακράτος, με παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας στους ξένους, με το βιασμό και την προσβολή της αξιοπρέπειας των Ελλήνων συνταξιούχων που τους κάνατε τρόφιμους στα συσσίτια, με τον διορισμό συζύγων και συντρόφων σε κρατικές θέσεις, με το να διώχνετε όποιον θέλει να επενδύσει έστω κι ένα € σ’ αυτή τη χώρα και με την οικτρή κατάσταση να μην έχετε δημιουργήσει ούτε μία θέση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.
  4. Όσο συντομότερα φύγετε τόσο καλύτερα για την κοινωνία και τον τόπο: Επειδή δεν ταιριάζει σ’ αυτή τη χώρα και στους άνεργους αυτής της χώρας να είναι οι διαδρομιστές και ικέτες – επαίτες του ΟΑΕΔ, όσο συντομότερα φύγετε από την κυβέρνηση, τόσο το καλύτερο για την κοινωνία και για τον τόπο. Έχετε εξελιχθεί στον χειρότερο πολιτικό και κοινωνικό εφιάλτη της ελληνικής κοινωνίας. 
  5. Πολιτικές απατεωνίες της κυβέρνησης των τελευταίων ημερών: 
A) Δεν φτάνει που κατέπεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ο κατάφορα αντισυνταγματικός νόμος Τσίπρα- Παππά, είχαμε στη συνέχεια τις ύβρεις της κυβέρνησης δια της Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου σε βάρος του ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, τις υπόγειες διαδρομές και τις διαρροές πληροφοριών για ανωτάτους δικαστικούς, τον εξευτελισμό του ανασυρθέντος κ. Πολύδωρα τον οποίον στη συνέχεια παρέδωσαν ως στυμμένη λεμονόκουπα εκεί που πρέπει να παραδοθεί και χθες ο κ. Παππάς και η κυβέρνηση «τα κατάπιαν όλα αμάσητα». Πίσω όλες οι αρμοδιότητες στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), όλα από σημείο μηδέν για έναν νόμο που προσέβαλε και προσβάλλει την ανεξαρτησία το Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου. 
Β) Το Άγιο Δισκοπότηρο της κυβερνητικής προπαγάνδας, η δήθεν ελάφρυνση του εθνικού χρέους, που σύμφωνα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τα εκχώρησε όλα στους ξένους, υπέκυψε, παραδόθηκε γι’ αυτό και μόνο το λόγο, είναι η κορυφαία πολιτική επιλογή της κυβέρνησης. Χθες όμως, ο κ. Χουλιαράκης δήλωσε στη βουλή ότι η απομείωση του χρέους δεν είναι πανάκεια. Αυτό που συνιστά για την κυβέρνηση την κορυφαία πολιτική επιλογή, ομολογεί ο Υπουργός Οικονομικών ότι δεν είναι πανάκεια!!! Όλα στο βωμό της κυβερνητικής προπαγάνδας. 
  1. Βασικοί αριθμοί:
·       385.000 χαμηλοσυνταξιούχοι χάνουν το ΕΚΑΣ, το οποίο θεσμοθετήθηκε το 1996 από το ΠΑ.ΣΟ.Κ.
·       260.000 συνταξιούχοι βλέπουν μείωση έως 50% στις επικουρικές συντάξεις τους. Η κυβέρνηση δεσμευόταν ότι μόνο το 10% θα υποστεί μειώσεις.
·       285.000 συνταξιούχοι του δημοσίου, βλέπουν μείωση του μερίσματος του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων.
·       150.000 νέοι συνταξιούχοι βλέπουν μειώσεις στις συντάξεις αναπηρίας και χηρείας.
·       370.000 αιτήσεις συνταξιούχων είναι σε εκκρεμότητα. 
·       Διαλύεται ο χώρος των ελευθέρων επαγγελματιών και των επιστημόνων. Όποιος έχει εισόδημα 15.000 €, πληρώνει για φορολογία και ασφάλεια πάνω από 60% του εισοδήματός του. Μόνο για ασφάλεια πληρώνει 5.700€.
  1. 40 δις € της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών έχουν χαθεί λόγω της τραγικής διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Χάσαμε 20 δις € ως δημόσια περιουσία από το γεγονός ότι θα πηγαίναμε σε 6% αθροιστικά ανάπτυξη της χώρας το 2015 και το 2016. Ο ελληνικός λαός θα έπρεπε σήμερα να έχει ΑΕΠ 195 δις € κι έχουμε 175 δις €. 20 δις € η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κι επιπλέον 20 δις € που χάσαμε από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Θα λογοδοτήσετε κύριοι της κυβέρνησης για τη ζημία που έχετε προκαλέσει στον ελληνικό λαό, πέρα από τα δάνεια, τα χρέη της Βαρουφάκειας διαπραγμάτευσης, τον οποίο ο κ. Μοσκοβισί στο πρόσφατο βιβλίο του τον θεωρεί, προφανώς μαζί με τον κ. Πρωθυπουργό, τους αποκλειστικά υπεύθυνους για το τρίτο κι ας ευχηθούμε όχι το τέταρτο μνημόνιο. 
  2. Καταστροφή στους μικρομεσαίους επαγγελματίες των χωριών κάτω από 2.000 κατοίκους και στους αγρότες που με οικογενειακό εισόδημα 12.000€, δίνουν το 45% του εισοδήματός τους για φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές. 
  3. Υπάρχει άλλος δρόμος; Εμείς στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ένα κόμμα το οποίο πάντα στάθηκε υπεύθυνα, πατριωτικά και με κοινωνική ευαισθησία, ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία περαιτέρω μείωση οποιασδήποτε σύνταξης και καταθέτουμε τις ακόλουθες τέσσερις (4) προτάσεις:
1η πρόταση, 30% αύξηση της ελάφρυνσης του εργοδότη: Για κάθε νέο προσλαμβανόμενο σε μια Επιχείρηση, τα 100€ της επιβάρυνσης του εργοδότη, να λογίζονται ως φοροαπαλλαγή ως 130€. 
2η πρόταση, Ιδιωτικοποιήσεις με κοινωνική ευαισθησία και με μέρισμα για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας: Τα ξεπουλήσατε όλα στους ξένους. Ζητούμε από σας να αναδιαπραγματευτείτε πού θα πάνε τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις και ζητάμε το 25% αυτών που θα απομείνουν στο ελληνικό δημόσιο να πηγαίνει στο ασφαλιστικό σύστημα. Όμως για να γίνει αυτό δεν πρέπει να βλέπουμε πρωτοσέλιδα όπως το σημερινό σημαντικής εφημερίδας που λέει «Τρικλοποδιές Υπουργών σε επενδύσεις» και αναφέρεται σε καινούρια απόφαση του κ. Σκουρλέτη για τις Σκουριές που τον καταγγέλλουν οι 2.500 εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Χαλκιδικής, την Κασσιόπη που καθυστερεί, το Ελληνικό με τους 70.000 εργαζόμενους που ακόμη το ταλαιπωρείτε, τον Αστέρα της Βουλιαγμένης, κ.ά. 
3η πρόταση, Ιδιωτικές Επενδύσεις: Χθες, ο κ. Παππάς είπε ότι η κυβέρνηση λαχταρά να εφαρμόσει το νορβηγικό μοντέλο για το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης από τα έσοδα για πετρέλαια. Η Κύπρος το επόμενο έτος θα εισπράξει 600 εκατ. € μόνο από το οικόπεδο φυσικού αερίου «ΑΦΡΟΔΙΤΗ». Έχετε ήδη 3 υπογεγραμμένες συμβάσεις κι επιπλέον 6 φακέλους για 6 οικόπεδα και 18 μήνες κοιμάστε. Φαίνεται σαν να μη θέλετε να φέρετε έσοδα στο ελληνικό δημόσιο, γιατί προφανώς απεχθάνεστε τους ιδιώτες επενδυτές. 
4η πρόταση, Οικοδομή και νέες θέσεις εργασίας: Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» έχει προικοδοτηθεί τώρα για να απορροφήσει 1,2 δις €. Για κάθε 1 εκατ. € στην εξοικονόμηση ενέργειας δημιουργούνται 30 θέσεις εργασίας στην οικοδομή. Υπολογίστε τις πάνω από 35.000 θέσεις εργασίας που μπορούν να δημιουργηθούν τους επόμενους μήνες στην οικοδομή. 
Προχωρήστε, γιατί διαφορετικά όπως σας έχει καταδικάσει η ιστορία, θα σας καταδικάσει πολύ σύντομα και ο ελληνικός λαός.