Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος στην έναρξη των εργασιών του 6ου Ετήσιου Συνεδρίου της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στο Ναύπλιο

Εμφάνιση Ναυπλιο.jpeg
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος παραβρέθηκε την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016, στις 18:30μμ., στο Βουλευτικό Ναυπλίου (Πρώτη Βουλή των Ελλήνων), όπου πραγματοποιήθηκε η έναρξη των εργασιών του 6ου Ετήσιου Συνεδρίου της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης,  με θέμα «Η Αυτοδιοίκηση ενωμένη με το βλέμμα στο μέλλον της Ευρώπης».

Τη συνεργασία και την ενότητα μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών και των λαών με όρους ισοτιμίας, ειλικρίνειας αλλά και με βασικό πρωταγωνιστή την Τοπική Αυτοδιοίκηση έθεσε ως βασική προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη των χωρών-μελών της Ευρώπης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης.
Κατά τον χαιρετισμό του, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της 6ης Συνδιάσκεψης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, ο κ. Πατούλης επισήμανε πως σε αυτή την περίοδο που το ευρωπαϊκό οικοδόμημα περνάει κρίση, πρέπει να ξεπεραστούν προκαταλήψεις και ιδεοληψίες που οδηγούν σε αδιέξοδα και να διαμορφωθεί ένα κοινό ευρωπαϊκό μέτωπο, με επίκεντρο τις τοπικές κοινωνίες.
Χαιρετισμούς απεύθυναν επίσης ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Κ. Αγοραστός, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης, ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δ. Κωστούρος, ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας P. Schoof. Μήνυμα του Αντιπροέδρου της Γερμανικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων R. Kehle, μετέφερε ο Συντονιστής της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης για τη Νότιο Γερμανία F. Edelmann.
Κατά τις εργασίες της Συνδιάσκεψης θα συζητηθούν οι προοπτικές ενδυνάμωσης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και οι βέλτιστες πρακτικές της Ελληνογερμανικής Τοπικής και Περιφερειακής Συνεργασίας.
Επιπρόσθετα θα διεξαχθούν παράλληλες συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, την ανταλλαγή εμπειριών στο ζήτημα της διαχείρισης των αποβλήτων, τη σύναψη αδελφοποιήσεων μεταξύ Ελληνικών και Γερμανικών Δήμων αλλά και θέματα που σχετίζονται με τη συμμετοχή της νεολαίας στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Παράλληλα στο πλαίσιο της Συνδιάσκεψης θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές επισκέψεις και φόρουμ με θεματικές ενότητες που σχετίζονται με τον τουρισμό, την αγροτική οικονομία και το επιχειρείν.