Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Οι ψυχωμένοι νεαροί του Αστέρα "αναγκάστηκαν" στο Δερβένι σε ήττα απέναντι στις "καραβάνες" του Πέλοπα Κιάτου

Ll9qxycm
Λαβωμένος από απουσίες και με σύνθεση ανάγκης (αφού δύο παίκτες του έπαιζαν με φανερό πρόβλημα), ο Αστέρας ηττήθηκε στο Δερβένι από τον Πέλοπα Κιάτου με σκορ 3 – 1, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄κατηγορίας Κορινθίας. Ένα αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε για τον Πέλοπα από ένα τέρμα (το πρώτο του) που προήλθε μετά από καθαρό επιθετικό φάουλ που δεν σφυρίχτηκε και ένα άλλο (το τρίτο του) στο 89’ με την άμυνα του Αστέρα ανοργάνωτη, καθότι είχε “ανέβει ψηλά” κυνηγώντας την ισοφάριση. 
Yrsr2o9xΈτσι ο Πέλοπας εκμεταλλεύτηκε τη συγκυρία της σύνθεσης του Αστέρα και πήρε τη νίκη δίκαια μεν – αν αναλογιστούμε το πέναλτι που του δόθηκε, αλλά το έχασε και τα δύο δοκάρια του – δύσκολα όμως – αν θυμηθούμε ότι στο 87’ η μπάλα αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή του τέρματος από αμυντικό του παίκτη. 


Mhdzf2lx

Ο Αστέρας, παίζοντας και πάλι  με  ψυχή, προσπάθησε, όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, να πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά έμεινε μόνο με την ικανοποίηση ότι ήταν ανταγωνιστικός και ότι οι νεαροί παίκτες του δείχνουν να μπορούν στέκονται με αξιώσεις απέναντι σε παίκτες με ποδοσφαιρική ηλικία (όπως οι Δάνης, Δεδάκης, Βελέντζας, Μιχαλόπουλος, Μπούκης, Παπαβασιλείου), που απέχει δεκαετίες από τη δική τους. 
Go3oevjgΈχασε μάλιστα κι άλλον παίκτη με κόκκινη κάρτα στο 90’, τον Μεντή, αφού ο διαιτητής κ. Νεοφυτιάδης “άκουσε” από το ύψος της μεγάλης περιοχής που βρισκόταν, τον διάλογο που είχε στην περίφραξη του γηπέδου με φίλαθλο του Πέλοπα, ο οποίος “πανηγύριζε” το τέρμα που μόλις πέτυχε η ομάδα του. 
Αλλά γνωρίζουμε πως ο κ. Νεοφυτιάδης ξέρει πολύ καλά πως να διαιτητεύει τους αγώνες και τον τρόπο που εφαρμόζει τους κανονισμούς. 
 Ο αγώνας μέχρι την επίτευξη του πρώτου τέρματος του Πέλοπα ήταν αμφίρροπος με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να υπερτερήσουν η μία της άλλης. 
Lnev0fbdΟι του Πέλοπα κέρδιζαν πιο εύκολα τις μονομαχίες, αλλά δεν μπορούσαν να συνδυαστούν, ώστε να φανούν απειλητικοί. 
Στο 7’ ο Δεδάκης “αναγκάστηκε” να σουτάρει έξω από την περιοχή του Αστέρα, ο τερματοφύλακας Παναγιωτόπουλος απέκρουσε χαμηλά στην αριστερή του γωνία, με τη μπάλα να απομακρύνεται ακολούθως από τους αμυντικούς της ομάδας του, αφού προηγούμενα είχε κτυπήσει και στο κάθετο δοκάρι. 
K5mgfnqfΣτο 22’ σε σέντρα από δεξιά, ο Πράττος στον αέρα σπρώχνει εμφανώς στη μέση τον Βασιλάρη που βγαίνει από την πορεία της μπάλας, οι υπόλοιποι παίκτες του Αστέρα σταματούν, περιμένοντας το σφύριγμα του διαιτητή που δεν υπήρξε και ο Αναγνωστόπουλος στοπάρει ανενόχλητος και σκοράρει από κοντά, αφήνοντας άλαλους τους παίκτες και παράγοντες του Αστέρα με την καταφανέστατη αδικία. Ο κ. Νεοφυτιάδης δεν είδε το επιθετικό φάουλ ….. 
Nccxuslj Στο 30’ σε κόρνερ του Πέλοπα, ο Μπούκης έπιασε όχι πολύ δυνατή κεφαλιά από το ύψος της περιοχής, ο Νάκος εμπόδισε τον οπτικό πεδίο του Παναγιωτόπουλου, που αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να αποκρούσει ή και να πιάσει τη μπάλα και αυτή κατέληξε στα δίχτυα για το 0 – 2. 
Mhdzf2lxΣτο 36’ ο Βυζάς, που τον έπαιξαν πολύ κλειστά σ’ όλο τον αγώνα, κατάφερε να ξεφύγει από δεξιά, αλλά η παράλληλη σέντρα του ήταν πολύ δυνατή για τους συμπαίκτες του. 


Στο 43’ σε κτύπημα φάουλ του Μεντή από τ’ αριστερά, για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν οι παίκτες του Πέλοπα, μετά από προσωρινή απόκρουση των αμυντικών, ο Βασιλάρης με σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 1 – 2. 
Ui0hbnil Στο β΄ μέρος και στο 49’, ο διαιτητής δέχτηκε την υπόδειξη του βοηθού του κ. Μπουρτζοβίτη και υπέδειξε, καθυστερημένα μάλιστα, πέναλτι στο πέσιμο του Νάκου μέσα στην περιοχή, δεχόμενος πολλές διαμαρτυρίες από τους παίκτες του Αστέρα. Ο Παναγιωτόπουλος όμως απέκρουσε, και μάλιστα σταθερά, το κτύπημα του Πράττου, κρατώντας το 1 – 2. 
Ui0necue
Στο 72’ ο Χάντης μετά από ατομική ενέργεια κέρδισε φάουλ σε πολύ καλή θέση, αλλά ο Αντωνόπουλος που πέρασε τη μπάλα πάνω από το τείχος, την έστειλε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα Ριζάι στο κέντρο της εστίας του. 
Στο 84’ ο Ριζάι είχε μια εντυπωσιακή επέμβαση σε κόρνερ μετά από φάουλ του Μεντή και μετά το κόρνερ το Πράττος, στο 85’, ξέφυγε στην αντεπίθεση από τους αμυντικούς, αλλά μπαίνοντας μέσα στη μεγάλη περιοχή σούταρε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού του Παναγιωτόπουλου. 
Jxz7aadm Στο 87΄ο Βασιλάρης, μετά από φάουλ του Φωλιά, με ανάποδο ψαλίδι έστειλε τη μπάλα στην άλλη γωνία από αυτή του τερματοφύλακα Ριζάι, αλλά ο Μιχαλόπουλος πάνω στη γραμμή του τέρματος με υπερένταση έδιωξε με κεφαλιά τη μπάλα.
 Στο 89’ ο Παλογιαννίδης, με ατομική ενέργεια από τα δεξιά, απέφυγε δύο παίκτες του Αστέρα και γύρισε χαμηλά στο ύψος του πέναλτι, όπου δεν υπήρχε αμυντικός του Αστέρα και ο ερχόμενος από πίσω Αναγνωστόπουλος πέτυχε με συρτό σουτ το 1 – 3. Ακολούθησε πανδαιμόνιο…. 
I485jivxΟι του Πέλοπα πανηγύριζαν το τέρμα που εδραίωνε τη νίκη τους, οι του Αστέρα τα έβαλαν με φιλάθλους του Πέλοπα που τους χλεύαζαν πίσω από την εστία τους και ο διαιτητής μοίραζε κόκκινες κάρτες : στον Μεντή γιατί τον “άκουσε” να συνδιαλέγεται απρεπώς σε φίλαθλο στην περίφραξη και στον Αναγνωστόπουλο γιατί πανηγύρισε ανεβαίνοντας πάνω στην περίφραξη του γηπέδου (δεύτερη κίτρινη). 
Κρίμα για τον διαιτητή για τις αψυχολόγητες αποφάσεις του και κρίμα και για τον Αναγνωστόπουλο που έχει παίξει και δύο χρόνια στον Αστέρα. Όσο για τον Μεντή, αυτός ας πρόσεχε, γιατί ο χαμηλόφωνος διάλογός του με τον φίλαθλο, έφτασε στα αυτιά του διαιτητή, που ήταν είκοσι και πλέον μέτρα μακριά του και ακούει πολύ καλά….. 
 Ο διαιτητής κ. Νεοφυτιάδης εκτός από ότι μοίρασε, κατά τη συνήθειά του, πολλές κίτρινες κάρτες, είχε σφυρίγματα με τη δική του ιδιαίτερη λογική. Οι βοηθοί του ήταν οι κ.κ. Μπουρτζοβίτης και Σπηλιώτης. 
 ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Παναγιωτόπουλος, Παππάς, Κουτρούλης, Βασιλάρης, Μεντής, Φωλιάς, Τάφα, Αντωνόπουλος, Πρίφτης (83’ Παπαμεντζελόπουλος), Χάντης, Βυζάς. 
 ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ : Ριζάι, Παπαβασιλείου, Μιχαλόπουλος, Βελέντζας, Δάνης, Νάκος, Δεδάκης, Μπούκης, Παλογιαννίδης, Πράττος, Αναγνωστόπουλος.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: asterasderveniou.gr