
Λαβωμένος από απουσίες και με σύνθεση ανάγκης (αφού δύο παίκτες του έπαιζαν με φανερό πρόβλημα), ο Αστέρας ηττήθηκε στο Δερβένι από τον Πέλοπα Κιάτου με σκορ 3 – 1, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄κατηγορίας Κορινθίας. Ένα αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε για τον Πέλοπα από ένα τέρμα (το πρώτο του) που προήλθε μετά από καθαρό επιθετικό φάουλ που δεν σφυρίχτηκε και ένα άλλο (το τρίτο του) στο 89’ με την άμυνα του Αστέρα ανοργάνωτη, καθότι είχε “ανέβει ψηλά” κυνηγώντας την ισοφάριση.


Ο Αστέρας, παίζοντας και πάλι με ψυχή, προσπάθησε, όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, να πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά έμεινε μόνο με την ικανοποίηση ότι ήταν ανταγωνιστικός και ότι οι νεαροί παίκτες του δείχνουν να μπορούν στέκονται με αξιώσεις απέναντι σε παίκτες με ποδοσφαιρική ηλικία (όπως οι Δάνης, Δεδάκης, Βελέντζας, Μιχαλόπουλος, Μπούκης, Παπαβασιλείου), που απέχει δεκαετίες από τη δική τους.

Αλλά γνωρίζουμε πως ο κ. Νεοφυτιάδης ξέρει πολύ καλά πως να διαιτητεύει τους αγώνες και τον τρόπο που εφαρμόζει τους κανονισμούς.
Ο αγώνας μέχρι την επίτευξη του πρώτου τέρματος του Πέλοπα ήταν αμφίρροπος με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να υπερτερήσουν η μία της άλλης.

Στο 7’ ο Δεδάκης “αναγκάστηκε” να σουτάρει έξω από την περιοχή του Αστέρα, ο τερματοφύλακας Παναγιωτόπουλος απέκρουσε χαμηλά στην αριστερή του γωνία, με τη μπάλα να απομακρύνεται ακολούθως από τους αμυντικούς της ομάδας του, αφού προηγούμενα είχε κτυπήσει και στο κάθετο δοκάρι.



Στο 43’ σε κτύπημα φάουλ του Μεντή από τ’ αριστερά, για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν οι παίκτες του Πέλοπα, μετά από προσωρινή απόκρουση των αμυντικών, ο Βασιλάρης με σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 1 – 2.

Στο 72’ ο Χάντης μετά από ατομική ενέργεια κέρδισε φάουλ σε πολύ καλή θέση, αλλά ο Αντωνόπουλος που πέρασε τη μπάλα πάνω από το τείχος, την έστειλε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα Ριζάι στο κέντρο της εστίας του.
Στο 84’ ο Ριζάι είχε μια εντυπωσιακή επέμβαση σε κόρνερ μετά από φάουλ του Μεντή και μετά το κόρνερ το Πράττος, στο 85’, ξέφυγε στην αντεπίθεση από τους αμυντικούς, αλλά μπαίνοντας μέσα στη μεγάλη περιοχή σούταρε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού του Παναγιωτόπουλου.

Στο 89’ ο Παλογιαννίδης, με ατομική ενέργεια από τα δεξιά, απέφυγε δύο παίκτες του Αστέρα και γύρισε χαμηλά στο ύψος του πέναλτι, όπου δεν υπήρχε αμυντικός του Αστέρα και ο ερχόμενος από πίσω Αναγνωστόπουλος πέτυχε με συρτό σουτ το 1 – 3. Ακολούθησε πανδαιμόνιο….

Κρίμα για τον διαιτητή για τις αψυχολόγητες αποφάσεις του και κρίμα και για τον Αναγνωστόπουλο που έχει παίξει και δύο χρόνια στον Αστέρα. Όσο για τον Μεντή, αυτός ας πρόσεχε, γιατί ο χαμηλόφωνος διάλογός του με τον φίλαθλο, έφτασε στα αυτιά του διαιτητή, που ήταν είκοσι και πλέον μέτρα μακριά του και ακούει πολύ καλά…..
Ο διαιτητής κ. Νεοφυτιάδης εκτός από ότι μοίρασε, κατά τη συνήθειά του, πολλές κίτρινες κάρτες, είχε σφυρίγματα με τη δική του ιδιαίτερη λογική. Οι βοηθοί του ήταν οι κ.κ. Μπουρτζοβίτης και Σπηλιώτης.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Παναγιωτόπουλος, Παππάς, Κουτρούλης, Βασιλάρης, Μεντής, Φωλιάς, Τάφα, Αντωνόπουλος, Πρίφτης (83’ Παπαμεντζελόπουλος), Χάντης, Βυζάς.
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ : Ριζάι, Παπαβασιλείου, Μιχαλόπουλος, Βελέντζας, Δάνης, Νάκος, Δεδάκης, Μπούκης, Παλογιαννίδης, Πράττος, Αναγνωστόπουλος.
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: asterasderveniou.gr