Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Πρεμιέρα με νίκη για Σπάρτη, Απόλλωνα και Αχαρναϊκό στη Footbal league - Έμεινε στο μηδέν ο Παναιγιάλειος με τα Χανιά

Πω, πω, πω! Σπάρτη... έτοιμη για όλα! | onsports.gr
Tελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου χθες και το πολύπαθο πρωτάθλημα της Football League είχε πρεμιέρα με τέσσερα παιχνίδια.
Με το καλημέρα στη Football League η ΑΕ Σπάρτη έδειξε... δόντια, χαρακτήρα και δυναμική, κατορθώντας απέναντι σε ένα από τα φαβορί της κατηγορίας, τον Πανθρακικό, να γυρίσει το ματς και από το 0-1 να πάρει τεράστια νίκη με 2-1 με κορυφαίο τον Ηλία Αναστασάκο.

Η ομάδα του Σωτήρη Αντωνίου δεν το έβαλε κάτω παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από το υπέροχο ψιλοκρεμαστό σουτ του Ηλιάδη από μακρινή απόσταση, στο 21ο λεπτό και με αντεπίθεση διαρκείας, κυρίως με πάθος και αποφασιστικότητα, κατόρθωσε να απαντήσει, αφού είχε καθολική υπεροχή. Ισοφάρισε, έτσι, στο 42ο με δυνατό δεξί βολέ του Αναστασάκου στο γάμα της εστίας του Γκαραβέλη, ο οποίος δεν είχε κανένα περιθώριο αντίδρασης. Και η ολική ανατροπή και επαναφορά ήρθε στο 60' όταν και πάλι από εξαιρετική ασίστ - τρύπα του Αναστασάκου στην πλάτη της άμυνας του Πανθρακικού, ο Σιώπης ήρθε από πίσω και με πλασέ έγραψε το 2-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους οπαδούς της Σπάρτης, με τον Πανθρακικό να μην μπορεί να αντιδράσει.
Σπάρτη (Αντωνίου): Μελίσσας, Σιώπης Δημήτρης, Παπαχρήστος, Γιαννίτσης, Γκαλίτσιος, Κατσίκης (57′ Ηλιόπουλος), Μπανούσης, Αρσενίεβιτς (69′ Αναστασόπουλος), Οικονομόπουλος, Αναστασάκος, Μπουντόπουλος (87′ Βελλίνης)
Πανθρακικός (Ανυφαντάκης): Γκαραβέλης, Κάρδαρης (67′ Χαλκιαδάκης), Μυρθιανός, Πολίμος, Πετρούσης, Νικόλτσης, Γαρβριηλίδης, Μπουγαΐδης, Ρομπερ, Πλέγας (84′ Κουσίδης), Ηλιάδης.

Στο Αίγιο ο Παναιγιάλειος «πολιόρκησε» τα Χανιά, έχασε πολλές ευκαιρίες, με την ομάδα της Κρήτης να αντέχει και στο τέλος να παίρνει τον βαθμό της ισοπαλίας, 0-0. Οι ομάδες τελείωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες, καθώς οι Τσιλιγκίρης του Παναιγιάλειου και Ζέρης των Χανίων αντίκρισαν την κόκκινη κάρτα στο 90', εξ αιτίας διαπληκτισμού.
Παναιγιάλειος (Βόκολος): Στρέζος, Σανδραβέλης, Βλάχος, Ντέμο, Μπούζας, Ρότα, Κατίδης, Καζναφέρης, Τσιλιγκίρης, Κρητικός, Μπουρλάκης (57′ Σκαρτσίλας).
Χανιά (Δρακόπουλος): Αθανασίου, Ζέρης, Ρούνιτς, Θεολόγου, Δαμιανάκης, Ηρακλής, Φουρλάνος (65′ Μάνιας), Γκεμίσης, Λύρας, Νικολόπουλος, Σταματής (71′ Βαρούχας)

Ο Απόλλων στο πιο χορταστικό παιχνίδι, νίκησε την Καλλιθέα 3-2 στη Ριζούπολη. Η Καλλιθέα προηγήθηκε δύο φορές, όμως ο Απόλλων είχε ισάριθμες απαντήσεις, αλλά και το νικητήριο γκολ. ,
Ο Σταματάκος με πλασέ στο 13΄ έκανε το 1-0 για την Καλλιθέα, ο Διαμαντόπουλος, έπειτα από πάσα του Αλμπάνη, ισοφάρισε για τον Απόλλωνα στο 17', όμως ξανά ο Σταματάκος, με υπέροχη λόμπα έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην Καλλιθέα, 2-1, στο 38'.
Η Καλλιθέα έχασε την ευκαιρία να διευρύνει τη διαφορά, με τον Μπέλη σε εκτέλεση πέναλτι να στέλνει την μπάλα πάνω από την εστία του Απόλλωνα στο 48', με την ομάδα του «Ελ Πάσο» στη συνέχεια να το πληρώνει. Ο Διαμαντόπουλος, με πλασέ, έπειτα από γύρισμα του Κάσσου, ισοφάρισε για τον Απόλλωνα στο 80' και στο 90+4', ο Αλμπάνης έπειτα από σύγχυση στην άμυνα των φιλοξενούμενων, πέτυχε το νικητήριο γκολ για την «Ελαφρά Ταξιαρχία».
Απόλλων Σμύρνης (Σπανός): Χιώτης, Ντάσιος, Βαλεριάνος, Κύργιας, Δεληζήσης (15′ Πάνος), Τσιάρας, Κάσσος, Πουρτουλίδης (77′ Γκούφας), Διαμαντόπουλος, Ρομάνο, Σιατραβάνης (15′ Αλμπάνης).
Καλλιθέα (Γκώνιας): Ντούνης, Λεβέντης, Σταμόπουλος, Μουκτάρης, Πάτας, Γκίνη, Μπέλης, Μάκο (76′ Κατσικογιάννης), Σμυρλής (66′ Ηλιάδης), Τσίπρας, Σταματάκος.
Ανατροπή από την Σπάρτη

Εντυπωσιακή πρεμιέρα πραγματοποίησε ο Αχαρναϊκός, νικώντας κατά κράτος την Καλλονή με 3-0 στο Μενίδι. Η Καλλονή είχε δοκάρι, έπειτα από απευθείας εκτέλεση του Κέρη, αλλά η συνέχεια ανήκε στην αθηναϊκή ομάδα. Ο Ψιάνος με δυνατό σουτ εκτός περιοχής έκανε το 1-0 για τον Αχαρναϊκό στο 21', ο σκόρερ απείλησε με σουτ στο 49' και στο 51', για να έρθει το δεύτερο γκολ για τον Αχαρναϊκό στο 55', με προβολή του Ντούνγκα, έπειτα από σέντρα του Μουστάκη.
Στο 70' ο τερματοφύλακας του Αχαρναϊκού, Αποστολίδης έδιωξε εντυπωσιακά την μπάλα σε σουτ του Λαμπράκη, για να έρθει ο Σωτηράκος και με βολίδα στο 90' να διαμορφώσει το τελικό 3-0.
Αχαρναϊκός (Κόστιτς): Αποστολίδης, Σωτηράκος, Ψιάνος (88′ Σταμούλης), Παπατόλιος, Ντούγκα (76′ Τζιώρας), Γουέρε, Καραντασίδης, Αναστασίου, Πλαβούκος (71′ Ντάγκρας), Μουστάκης, Νταμιάνο
Καλλονή (Βαζάκας): Ταΐρης, Ζουλιώτης, Ποζατζίδης, Ρεπετσάς, Αποστόλου, Ντάλλας, Γιώργου, Λίταινας (66′ Λαμπράκης), Παραΐμπα (86′ Γιουκαρής), Φράγκος, Κέρι (52′ Σοφιανός)


Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής
Κυριακή 30 Οκτωβρίου
Απόλλων-Καλλιθέα 3-2
Αχαρναϊκός-Καλλονή 3-0
Παναιγιάλειος-Χανιά 0-0
Σπάρτη-Πανθρακικός 2-1

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου
Αιγινιακός-Λαμία 15:00
Πανσερραϊκός-Πανελευσινιακός 15:00
Κισσαμικός-ΟΦΗ 17:00

Τρίτη 1η Νοεμβρίου
Αναγέννηση Καρδίτσας – Άρης 15:00
Αγροτικός Αστέρας-Τρίκαλα 15:00