Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Καλπάζει ο ΠΑΣ, «διπλό» με ανατροπή στο Αγρίνιο

Καλπάζει ο ΠΑΣ, «διπλό» με ανατροπή στο Αγρίνιο
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κρίστοφερ Μαμπουλού που σημείωσε και τα δύο γκολ (69΄,80΄) ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε σπουδαίο «διπλό» στο Αγρίνιο με 2-1 επί του Παναιτωλικού, σε αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 9η ημέρα της Super League.

Μια νίκη που επετεύχθη με ανατροπή, καθώς οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 42΄ με τον Φερέιρα.
Ετσι, ο ΠΑΣ βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας με πέντε βαθμούς διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ενώ έχει κι ένα ματς λιγότερο με τον Λεβαδειακό στα Γιάννινα.Στο 32ο λεπτό έγινε η φάση που «σημάδεψε» την αναμέτρηση. Ο Κυριακίδης πραγματοποίησε απίστευτη απόκρουση σε απευθείας φάουλ του Γιάκου και ο επερχόμενος Μπέριος έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στη δίχτυα.
Το γκολ του ΠΑΣ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, όμως η απόφαση ήταν εσφαλμένη κι έτσι προστέθηκε στη μακρά λίστα των διαιτητικών λαθώς της 9ης αγωνιστικής.
Σα να μην έφτανε αυτό για τους φιλοξενούμενους, βρέθηκαν πίσω στο σκορ σε κομβικό σημείο. Τρία λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του ημιχρόνου ο Ουάρντα πάσαρε στον Φερέιρα κι αυτός με δυνατό σουτ έγραψε το 1-0. Ηταν το πρώτο γκολ που δέχεται ο ΠΑΣ Γιάννινα στη φετινή σεζόν αγωνιζόμενος με 11 ποδοσφαιριστές, αφού η ήττα 4-0 από τον Παναθηναϊκό διαμορφώθηκε μετά την αποβολή του Πασχαλάλη στο 22΄!
Παρόλα αυτά, οι Γιαννιώτες βρήκαν το σθένος να αντιδράσουν. Στο 69΄ από σέντρα του Κοζορώνη ο Μαμπουλού με κεφαλιά ισοφάρισε, δέκα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγώνα. Στο 75΄ ακυρώθηκε γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα -αυστηρά- ως επιθετικό φάουλ και ένα λεπτό αργότερα «κόπηκε» ξανά εσφαλμένα με οφσάιντ ο Κόντε, ενώ έβγαινε τετ-α-τετ με τον Κυριακίδη.
Ομως στο 80΄ η κάθετη πάσα του Γαρουφαλιά ήταν υποδειγματική για τον Κριστόφερ Μαμπουλού, που πέρασε και τον Κυριακίδη και διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Μια πολύ σπουδαία νίκη για τον «Αγιαξ της Ηπείρου» που φέρνει... φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του 26χρονου στράικερ από τη Δημοκρατία του Κονγκό.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης):
Κυριακίδης, Ροντρίγκες (75΄ Λεντέσμα), Κούσας, Τομανέ, Κλέσιο, Φερέιρα (74΄ Καμαβουάκα), Μάκος, Μαρκόβσκι, Μάρκος Πάουλο, Τσοκάνης, Ουάρντα (84΄ Μουνιός)
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης):
Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Μπέριος, Γαρουφαλιάς (90΄ Σκόνδρας), Μιχαήλ, Γιάκος (59΄ Μαμπουλού), Τζημόπουλος, Κόντε, Ζάιρο, Ναδάλες (30΄ λ.τρ. Κούτρης), Κοζορώνης

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής στη Super League:
ΑΕΛ-Πανιώνιος 2-0
Ξάνθη-Κέρκυρα 0-0
Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-1
Παναθηναϊκός-Ηρακλής 2-0
Αστέρας Τρίπολης-Λεβαδειακός 1-0
Βέροια-Πλατανιάς 0-0
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0
 Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
 (Σε 7 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 18
2. Παναθηναϊκός 14
3. ΠΑΣ Γιάννινα 13 -6αγ.
4. ΠΑΟΚ 11
. ΑΕΚ 11
6. Πανιώνιος 10
. Ατρόμητος 10
8. Ξάνθη 9
. Πλατανιάς 9
10. Παναιτωλικός 8
. ΑΕΛ 8
12. Λεβαδειακός 7 -6αγ.
. Κέρκυρα 7
14. Βέροια 6
. Αστέρας Τρίπολης 6
16. Ηρακλής 2

* Ο ΠΑΟΚ μεταφέρει τιμωρία -3 βαθμών από την περασμένη περίοδο.