Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Η πρώτη μεταμόσχευση πέους στην Ελλάδα


stogiatro.gr


Η πρώτη μεταμόσχευση πέους στην Ελλάδα

metamosxeysh_peoys.jpg
Ένας 29χρονος Γάλλος είναι ο πρώτος υποψήφιος για μεταμόσχευση πέους στην Ευρώπη, η οποία θα διενεργηθεί στο πρώτο Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαφυλικής Χειρουργικής και Μεταμόσχευσης Γεννητικών Οργάνων, που ιδρύθηκε στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα

Μύθος τα 8 ποτήρια νερό την ημέρα

water8glasses
Να πίνουμε νερό μόνο όταν διψάμε, υποστηρίζουν σε μελέτη τους Αυστραλοί επιστήμονες, χαρακτηρίζοντας μύθο τον κανόνα των 8 ποτηριών την ημέρα.


Διαβάστε περισσότερα

Όχι άλλες χαμένες συνδρομές στο γυμναστήριο

happyexercise
Έχετε δοκιμάσει τα πάντα: Να ασκηθείτε μόνοι σας, να ασκηθείτε με παρέα, το personal training. Δώσατε την υπόσχεση στον εαυτό σας ότι αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικά, αλλά πάλι τα παρατήσατε;

Διαβάστε περισσότερα

Το ιντερνετικό πορνό καταστρέφει τη σχέση σας

internetporn
Ένα στα 9 αγόρια στις ΗΠΑ έχει εκτεθεί σε ιντερνετικό πορνό πριν την ηλικία των 18, ενώ οι άνδρες είναι οι πιο φανατικοί χρήστες του- υπολογίζεται ότι οι άνδρες έχουν 543% περισσότερες πιθανότητες να έχουν παρακολουθήσει διαδικτυακό πορνό, σε σχέση με τις γυναίκες.

Διαβάστε περισσότερα

Η εκστρατεία «ΑΝΑΠΝΕΩ» στα ακριτικά νησιά της Ελλάδας

anapnro_y.jpg
Για άλλη μια χρονιά, η εκστρατεία «ΑΝΑΠΝΕΩ» επισκέφθηκε τα ακριτικά νησιά της Ελλάδας, πραγματοποιώντας περισσότερες από 160 δωρεάν σπιρομετρήσεις και ενημερώνοντας περισσότερα από 250 άτομα για τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ).

Διαβάστε περισσότερα

Εξώδικο για κάρτα υγείας με συνεργασία «μαϊμού»

stogia_hc.jpg
Το θέμα της εγκυρότητας των καρτών υγείας, οι οποίες υπόσχονται κάλυψη υγειονομικών αναγκών με ένα μικρό αντίτιμο το χρόνο, εγείρει ένα νέο περιστατικό που εμπλέκει και την. Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών Ελλάδας (Π.Ε.Ι.Κ.).

Διαβάστε περισσότερα

Σημαντική πρόοδος για την ίαση του μυελώματος

mye_stogia.jpg
Στη ριζική αντιμετώπιση  του πολλαπλού μυελώματος βρίσκεται η Ιατρική Επιστήμη, σύμφωνα με δημοσίευση στο έγκριτο περιοδικό  «New England Journal of Medicine». Στο σχετικό άρθρο πρώτος συγγραφέας είναι ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής, Μελέτιος- Αθανάσιος  Δημόπουλος, ο οποίος ήταν ο κύριος ερευνητής της μελέτης και μετείχε στη σχετική έρευνα μέσω της Θεραπευτικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, στο ΠΓΝ «Αλεξάνδρα», της οποίας είναι ο Διευθυντής.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΘ: Καθηγητής Ιατροδικαστικής διενεργούσε νεκροτομές εκτός ωραρίου με έξτρα χρεώσεις

autop_stogia.jpg
Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε ο εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς, ύστερα από καταγγελία, για υπόθεση με νεκροτομές εκτός ωραρίου, που χρεώνονται έξτρα, στο εργαστήριο ιατροδικαστικής και τοξικολογίας του ΑΠΘ.

Διαβάστε περισσότερα

Θέλετε να κάνετε παιδί; Πρέπει να χάσετε κιλά!

weightpregnancy
Η απώλεια βάρους στις υπέρβαρες και παχύσαρκες γυναίκες διευκολύνει όχι μόνο τη σύλληψη, αλλά και την ασφάλεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού. 

Διαβάστε περισσότερα

ΕΟΠΥΥ: Αλλάζουν τα δεδομένα στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

ivf_stogia.jpg
Όρους και περιορισμούς βάζει ο ΕΟΠΥΥ στη θεραπεία των ζευγαριών που καταφεύγουν στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, προκειμένου να γίνουν γονείς.  Θετικές είναι, ωστόσο, οι εξελίξεις όσον αφορά στη διεξαγωγή των απαιτούμενων εξετάσεων.

Διαβάστε περισσότερα

Να πάρω τάμπλετ στο παιδί μου;

babytablet
Τα τελευταία χρόνια, η χρήση των τάμπλετ έχει γιγαντωθεί. Στο Ηνωμένο Βασίλειο για παράδειγμα, οι οικογένειες που διαθέτουν τάμπλετ ή κινητό τηλέφωνο με οθόνη αφής έχει ανέλθει από 7% το 2011 σε 71% το 2014. Ως εκ τούτου δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα μικρά παιδιά είναι τόσο εξοικειωμένα με τις οθόνες αφής. Είναι όμως αυτό καλό ή κακό;

Διαβάστε περισσότερα

Νέα μελέτη “αθωώνει” το ηλεκτρονικό τσιγάρο (με μία προϋπόθεση)

ecigarette
“Αθώος” ανακηρύχθηκε ο ατμός του ηλεκτρονικού τσιγάρου σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Toxicology Mechanisms and Methods. Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο, έδειξε ότι ο ατμός του ηλεκτρονικού τσιγάρου δεν είναι τοξικός για τα κύτταρα των πνευμόνων- αρκεί να χρησιμοποιείται με μέτρο.

Διαβάστε περισσότερα