Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Κλιμάκιο της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής την Εύη Χριστοφιλοπούλου στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης (ΦΩΤΟ)

Κλιμάκιο της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής την Εύη Χριστοφιλοπούλου στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης (ΦΩΤΟ)Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου στις 9:30πμ., στα πλαίσια των επισκέψεων στους Δήμους και σε χώρους Υγείας του Νομού (Κέντρο Υγείας Ξυλοκάστρου, Κέντρο Υγείας Κιάτου, Νοσοκομείο Κορίνθου), η Νομαρχιακή επιτροπή ΠΑΣΟΚ Κορινθίας, βρέθηκε στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
14799750 10157607490185035_959302666_oΕπικεφαλής του κλιμακίου ήταν η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου. Συμμετείχαν η πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κορινθίας κ. Κατερίνα Φαρμάκη, ο πρώην Δήμαρχος Καλλιθέας & πρώην Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κώστας Ασκούνης, ο πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Καρύδης, ο αναπληρωτής γραμματέας τομέα Υγείας ΠΑΣΟΚ κ. Σωτήρης Ζώτος, ο γραμματέας της Νομαρχιακής κ. Βασίλης Ακράτος, το μέλος της Νομαρχιακής κ. Κώστας Αδαλάκης, οι Αντιδήμαρχοι Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κκ. Παναγιώτης Καλύβας, Δημήτρης Κάσσιος, Εμμανουήλ Αλογογιάννης και Κωσταντίνος Κουσουλός, η Πρόεδρος του Οικολογικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου κ. Βούλα Σαμιώτη και μέλη της Νομαρχιακής και των συντονιστικών των Δήμων Κορινθίας.

Ο Δήμαρχος στην ομιλία του, ανάπτυξε τα σοβαρότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. Έκανε αναφορά στα οικονομικά προβλήματα του Δήμου και στις εξαιρετικά μειωμένες κρατικές επιχορηγήσεις που έχουν συρρικνωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης, στο πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών όλου του παραλιακού μετώπου του Δήμου, στα θέματα τουριστικής ανάπτυξης, στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας, και στα προβλήματα που έχουν προκύψει από την κατασκευή των μεγάλων έργων υποδομής(νέα εθνική οδός και σιδηροδρομική γραμμή).
Τόνισε τέλος, την ανάγκη συνεργασίας-συνεννόησης, μεταξύ των οργανώσεων των πολιτικών κομμάτων, της κυβέρνησης, της περιφέρειας, των δήμων και των πολιτών για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, όχι μόνο σε θέματα οικονομίας, αλλά και σ' αυτά που ταλανίζουν την κοινωνία μας.
Η κ. Χριστοφιλοπούλου συμφώνησε στο γεγονός ότι χωρίς συναίνεση η χώρα και η κοινωνία δεν είναι δυνατό να ανακάμψει και ανέπτυξε τις προτάσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η πρόεδρος του κόμματος κ. Φωτεινή Γεννηματά.
Επίσης, αναφέρθηκε στα προβλήματα των χώρων υγείας, τα οποία πολλαπλασιάζονται καθημερινά και στη συνεχή υποβάθμιση των Δημόσιων Νοσοκομείων, γεγονός που έχει τραγικές συνέπειες στο επίπεδο ζωής των Ελλήνων πολιτών.