Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Στις… καθυστερήσεις η επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο

Προς τις… καθυστερήσεις τείνει η επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο. Προς το παρόν δεν έχουν υπάρξει αλλαγές στα πρόσωπα που στελεχώνουν θέσεις όπως αυτές των Γενικών Διευθυντών, παρά την σχετική προαναγγελθείσα επιλογή.
Το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας ήθελε εντός του Γ’ Τριμήνου του 2016 να εκδοθεί η υπουργική απόφαση για τη σύσταση και τη συγκρότηση του Ειδικού Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων (ΕΙ.Σ.Ε.Π.) στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Το ΕΙΣΕΠ είναι το αρμόδιο όργανο για την επιλογή προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων των Υπουργείων, αυτοτελών δημοσίων υπηρεσιών, Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, Ο.Τ.Α. β΄ βαθμού και Ν.Π.Δ.Δ.
Το χρονοδιάγραμμα τηρήθηκε αλλά μόλις στις 26/9/2016 αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η απόφαση με την οποία ορίστηκαν τα μέλη του ΕΙΣΕΠ με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Η καθυστέρηση είναι υπαρκτή και βεβαιώνεται από αρμόδιες πηγές της aftodioikisi.gr.
Από κει και πέρα, το χρονοδιάγραμμα -που από την ανάγνωση του φαίνεται ότι είναι ένα «στοίχημα» η απαρέγκλιτη τήρησή του- έχει ως εξής:
• Δ΄ τετράμηνο 2016: Έκδοση προκηρύξεων για την πλήρωση θέσεων Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων
• Α΄ τετράμηνο 2017: πλήρωση των θέσεων και τοποθέτηση των Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων
• Μάιος 2017: Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για τη σύσταση – συγκρότηση του Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων (Σ.Ε.Π) επιπέδου Διεύθυνσης σε κάθε Υπουργείο/αυτοτελή Γενική ή Ειδική Γραμματεία/ Αποκεντρωμένη Διοίκηση/ Ν.Π.Δ.Δ. που έχει δικό του Υπηρεσιακό Συμβούλιο
• Β΄ εξάμηνο 2017: Προκήρυξη και πλήρωση θέσεων Προϊσταμένων Διεύθυνσης
• Α΄ τρίμηνο 2018: Συγκρότηση υπηρεσιακών συμβουλίων και έκδοση προκηρύξεων πλήρωσης θέσεων προϊσταμένων Τμημάτων.
• Β΄ τρίμηνο 2018: Πλήρωση θέσεων προϊσταμένων Τμημάτων.
o Σύσταση του Παρατηρητηρίου Δημόσιας Διοίκησης στο Ε.Κ.Δ.Δ.Α.
o Έναρξη της διενέργειας ερευνών (ηλεκτρονικών ή μη) για την αξιολόγηση των δημοσίων υπηρεσιών από τους πολίτες.