Για 2 η συνεχή χρονιά η Περιφέρεια Πελοποννήσου, τη συμμετοχή της οποίας διοργάνωσε η Ανώνυμη Αναπτυξια κή Εταιρεία ΟΤΑ «Πελοπόννησος Α.Ε.», έλαβε μέρος στην Έκθεση Περιπατητικού Τουρισμού “ Tour Natur 2016”, που πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας από 2 έως 4 Σεπτεμβρίου 2016.
Στο περίπτερο της Περιφέρειας, συνολικής επιφάνειας 30 τ.μ., φιλοξενήθηκε ο Δήμος Γορτυνίας, καθώς και η εταιρία Μαίναλον Κοιν.Σ.Επ., οι οποίοι παρουσίασαν τα μονοπάτια και τις εναλλακτικές τουριστικές δραστηριότητες της ευρύτερης περιοχής.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσωπήθηκε από την κα Αντωνία Μπούζα, Εντ εταλμένη Σύμβουλο Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, η οποία ήρθε σε επαφή με επαγγελματίες του χώρου από τη Γερμανία και άλλες χώρες, αλλά και με επισκέπτες, συζητώντας και ανταλλάσσοντας απόψεις για τις φυσιολατρικές δραστηριότητες, και κυρί ως τη πεζοπορία (hiking & trekking) στην περιοχή της Πελοποννήσου, συμβάλλοντας σημαντικά στην παρουσία της Περιφέρειας και την προώθηση του πολυποίκιλου τουριστικού προϊόντος της περιοχής.
Σημαντική ήταν η υποστήριξη της συμμετοχής από το Ελληνικό Προξενείο στο Ντίσελντορφ, ενώ το παρόν έδωσε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ κ. Γρηγόρης Δελαβέκουρας, ο οποίος για άλλη μια φορά τόνισε τα οφέλη της επένδυσης στην προώθηση και ανάδειξη του προορισμού στους επαγγελματίες και σε όσους αναζητούν νέες και εναλλακτικές ταξιδιωτικές εμπειρίες.