Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Η αναφορά του Τσίπρα για το ΕΣΡ που «εκνεύρισε» τον Μητσοτάκη

tsipras-mitsotakis-vouli-edrana
Δεν ήταν μόνο η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα για τον «ακροδεξιό» υπαρχηγό της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη που εκνεύρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη… Δεν ήταν μόνο η αναφορά του Πρωθυπουργού πως η ΝΔ ήταν ένα κόμμα του μεσαίου χώρου με Πρόεδρο τον Κώστα Καραμανλή… Ήταν κι εκείνη η «καταραμένη» αναφορά πως με Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο τιμόνι της ΝΔ, το ΕΣΡ θα είχε συγκροτηθεί και άρα όλη αυτή η φιέστα για τις τηλεοπτικές άδειες που εξέθεσε ανεπανόρθωτα τη ΝΔ θα είχε άλλη κατάληξη.

Συνεργάτες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, θύμισαν ότι ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ είχε ξεκαθαρίσει (σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ) πως για το θέμα του ΕΣΡ, θα αποφάσιζε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Όπως είχε αποφασίσει για την παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ, όταν ο Αλέξης Τσίπρας είχε φέρει στη Βουλή τους «στόχους» του δικού του «αριστερού» Μνημονίου. Οι συνεργάτες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, θυμίζουν ακόμη πως ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ, είχε ως αρχή, για όλα τα μεγάλα θέματα να συγκαλούνται τα κομματικά όργανα και οι αποφάσεις να είναι συλλογικές. Άσχετα αν μετά κάποιοι φρόντισαν να τα ξεχάσουν όλα και για λόγους εσωκομματικής δικής τους ωφέλειας, τις συλλογικές αποφάσεις, τις μετέφραζαν ως ενδοτική στάση απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Μεϊμαράκης και η ΝΔ (συλλογικά), είχαν ψηφίσει στόχους παραμονής της χώρας στο ευρώ και όχι μέτρα… όπως κάποιοι σκοπίμως παράφραζαν διαρκώς.
Αλλά ας γυρίσουμε στο σήμερα, όπου οι δημοσκοπήσεις «κρίνουν» τη μετέπειτα στάση της νέας ηγεσίας της νέας Νέας Δημοκρατίας.
Μπορούμε να συμπεράνουμε λοιπόν, πως αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ακολουθούσε αυτή την Μεϊμαρακική τακτική της συμμετοχής όλων των αρμόδιων στελεχών στις μεγάλες αποφάσεις, θα είχε ξεκάθαρη και ενιαία στρατηγική για κρίσιμους τομείς, όπως οικονομία, ασφαλιστικό, μεταναστευτικό, ΕΛΣΤΑΤ, τηλεοπτικές άδειες και πολλά άλλα. Ίσως έτσι η ΝΔ να είχε τα ποσοστά των εθνικών εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015, τότε που η συσπείρωσή της ήταν πραγματική και όχι με δημοσκοπική αναγωγή… και πολλές προσευχές και βοήθειες από Αλαφούζο και Ψυχάρη.
Ίσως, έτσι, ο Τσίπρας να έκανε την τελευταία του ΔΕΘ... αντί να σχεδιάζει ανασχηματισμό και έτοιμος να προσπεράσει εκ νέου τα ποσοστά της συρρικνούμενης αξιωματικής αντιπολίτευσης, με μόνο όχημα την προπαγάνδα και την αριστερή αοριστολογία (σε μια χώρα που διαρκώς βυθίζεται).
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρέπει να εκνευρίζεται…
Η διαδρομή επιτυχίας είναι μία: συμφωνία αλήθειας με την παραδοσιακή και ξεχασμένη μετριοπαθή κεντροδεξιά της αγοράς και του μόχθου > εθνική συναίνεση για τα μεγάλα εθνικά θέματα > έξοδος από την κρίση. Τι δεν καταλαβαίνει;
«Ο Κεντροδεξιός»
https://kentrodexios.wordpress.com/