Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ: Το σχέδιο Τσίπρα που αποκαλύφθηκε στη ΔΕΘ


tsipras_dethΤο σχέδιο Τσίπρα για τα επόμενα βήματα και κινήσεις που ελπίζει ότι θα τον βγάλουν από το αδιέξοδο και θα ανακόψουν την καθοδική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκε κατά τη συνέντευξη τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της ΔΕΘ.
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν και πότε σκέφτεται να προχωρήσει σε ανασχηματισμό ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά:
«Έχουμε ένα συνέδριο σημαντικό. Θέλουμε σε αυτό το συνέδριο να ανοίξουμε διάλογο. Και ακολούθως θα μας απασχολήσουν και ζητήματα που θα βελτιώνουν την λειτουργία της κυβέρνησης. Η απόφαση όμως θα είναι συλλογική. Και όπως ξέρετε οι ανασχηματισμοί και οι υποτιμήσεις δεν προαναγγέλλονται».
Με την απάντηση αυτή και σε συνδυασμό με τις πληροφορίες για το τι σχεδιάζει ο κ. Τσίπρας στο επικείμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, προκύπτει το συμπέρασμα ότι ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει άνοιγμα του κυβερνητικού κόμματος και σε άλλες δυνάμεις επιχειρώντας διεύρυνση προς τα κεντροαριστερά.
Η κίνηση αυτή που θα σημάνει και την αλλαγή του ιδεολογικού προσανατολισμού του ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει τη μορφή απόφασης του ανώτατου συλλογικού οργάνου που δεν είναι άλλο από το συνέδριου του κόμματος. Στις αποφάσεις του συνεδρίου θα προσδιορίζεται και η νέα ιδεολογική πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ βάζοντας ουσιαστικά στο περιθώριο και όποιες τάσεις διαφωνήσουν.
Στο συνέδριο θα προσκληθούν πρόσωπα και πολιτικές κινήσεις που θα σηματοδοτούν το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ σε άλλες δυνάμεις. Για παράδειγμα σίγουρα θεωρείται η συμμετοχή του Βασίλη Λεβέντη ο οποίος άλλωστε παραβρέθηκε και στην ομιλία του κ. Τσίπρα στα εγκαίνια της ΔΕΘ το βράδυ του Σάββατου. Ήταν η πρώτη φορά που αρχηγός άλλου κόμματος παραβρέθηκε στην ομιλία Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.
Από εκεί και πέρα τα όσα αποφασιστούν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, πάντα φυσικά υπό την προϋπόθεση ότι θα περάσει η γραμμή Τσίπρα αναμένεται να αποτυπωθούν και στο κυβερνητικό σχήμα με έναν ευρύ ανασχηματισμό με πρόσωπα εκτός ΣΥΡΙΖΑ προερχόμενα από άλλες πολιτικές δυνάμεις.
Με όλα αυτά ο κ. Τσίπρας ελπίζει ότι θα καταφέρει να ανακόψει την καθοδική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και θα καταφέρει να κάνει το κόμμα ένα νέο ΠΑΣΟΚ.

Arouraios.gr