Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρέσβη της Σλοβακίας

Την ανάγκη διαμόρφωσης ατζέντας θεμάτων των μεσογειακών χωρών, που μπορεί να επηρεάσει θετικά το σύνολο της ευρωπαϊκής πολιτικής, επισήμανε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης στον Πρέσβη της Σλοβακίας στην Ελλάδα κ. Peter Michalko, τον οποίο δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του. Λίγες ώρες πριν από την έναρξη της σημερινής Συνόδου των Μεσογειακών Χωρών της Ε.Ε. που πραγματοποιείται στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι η ατζέντα αυτή, που θα συζητηθεί και σήμερα, είναι χρήσιμη και ενόψει της Συνόδου Κορυφής που θα φιλοξενήσει η Σλοβακία στις 16 του μηνός στην Μπρατισλάβα.
Ο ελληνομαθής Πρέσβης κ. Peter Michalko, από την πλευρά του, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Βουλής για τις προτεραιότητες και την πορεία της Σλοβάκικης Προεδρίας στην Ε.Ε.
Ο κ. Βούτσης επισήμανε την καλή πορεία της ευρωπαϊκής Προεδρίας, εκ μέρους της Σλοβακίας, «μέσα σε δύσκολες συνθήκες» και υπογράμμισε τις παραδοσιακά άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών «παρά ενδεχομένως τις διαφορετικές απόψεις σε επιμέρους ζητήματα, που είναι φυσικό να υπάρχουν και προσπαθούμε να επιλύονται». «Προς την κατεύθυνση αυτή βοηθάει και η σύσφιγξη των σχέσεων που γίνεται μέσω της κοινοβουλευτικής διπλωματίας», είπε ο κ. Βούτσης παρουσία και της Προέδρου της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας–Σλοβακίας κ. Ελένης Αυλωνίτου.