Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

"Αστακός" η Αθήνα για τους ηγέτες του Νότου – 1.500 αστυνομικοί επί ποδός


`Αστακός` η Αθήνα για τους ηγέτες του Νότου – 1.500 αστυνομικοί επί ποδός
Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας που θα ισχύσουν σήμερα (09.09.2016) στο κέντρο της Αθήνας εξαιτίας της Συνόδου των κρατών του ευρωπαϊκού Νότου. Σχεδόν 1.500 αστυνομικοί βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ θα ισχύσουν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας. 
Φρανσουά Ολάντ και Ματέο Ρέντσι είναι μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών που θα βρεθούν στην Αθήνα για να συναντηθούν με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της Συνόδου των μεσογειακών κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τα μέτρα ασφαλείας τόσο στο Ζάππειο όσο και στη διαδρομή από το αεροδρόμιο έως το κέντρο αλλά και σε άλλα σημεία όπου θα βρεθούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα μπορούσαν παρά να είναι αυστηρότατα. 1.500 αστυνομικοί έχουν... επιστρατευτεί, ενώ θα ισχύσουν και έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Στη διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση.
Λόγω της διεξαγωγής της Συνόδου θα πραγματοποιηθούν, κατά περίπτωση, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και εκτροπές κυκλοφορίας στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, ανακοίνωσε η Αστυνομία. Τα έκτακτα μέτρα θα ισχύσουν έως την αναχώρηση των Ευρωπαίων ηγετών.
Στην Αθήνα θα βρεθούν ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο πρωθυπουργός Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ, ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, ενώ τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκής Ένωσης Φερνάντο Εγκιδάθου.
Το πρόγραμμα της Συνόδου
12:45-13:00 Άφιξη Ηγετών και Αντιπροσωπιών στο Ζάππειο Μέγαρο
Υποδοχή από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα
13:00-14:45 1η συνεδρία εργασιών
15:00-15:15 Οικογενειακή φωτογραφία
15:15-16:30 Γεύμα εργασίας
16:45-17:15 Κοινές Δηλώσεις προς τα ΜΜΕ
17:30-18:30 Επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος