Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

N.Y. Times: Δώστε προσοχή! Αν φορτίζετε έτσι το κινητό σας, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ!

N.Y. Times: Δώστε προσοχή! Αν φορτίζετε έτσι το κινητό σας, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ!
Στο ερώτημα του αν πρέπει να φορτίζουμε το κινητό μας τηλέφωνο για ολόκληρο το βράδυ έρχεται να απαντήσει ένα άρθρο των «New York Times» και η απάντηση τους θα ανησυχήσει όσους έχουν αυτή τη συνήθεια…

Όπως φαίνεται, η συχνή και πολύωρη φόρτιση ενός κινητού τηλεφώνου βλάπτει τις μπαταρίες ιόντων λιθίου των smartphones και ο λόγος δεν είναι γιατί φορτίζονται περισσότερο από όσο χρειάζονται. Όπως εξήγησε στην αμερικανική εφημερίδα εκπρόσωπος εταιρείας παραγωγής φορτιστών: «Τα smarphones είναι όντως “έξυπνα”. Ξέρουν πότε πρέπει να σταματήσουν να φορτίζονται».
Παρόλα αυτά η «υπερφόρτιση» προκαλεί βλάβες στη συσκευή, καθώς τα περισσότερα τηλέφωνα διαθέτουν μια τεχνολογία, η οποία τους επιτρέπει να αυξάνουν την ταχύτητα με την οποία φορτίζονται οι μπαταρίες ιόντων λιθίου, με αποτέλεσμα αυτές να αποδυναμώνονται και να καταστρέφονται πιο γρήγορα. Με άλλα λόγια, όταν φορτίζουμε συχνά το smartphone, τότε μειώνουμε το όριο ζωής της μπαταρίας του.
Ωστόσο, φαίνεται πως υπάρχει λύση στο πρόβλημα και αυτή είναι να επιλέγουμε για τη φόρτιση της συσκευής φορτιστές εγκεκριμένους για λιγότερο «ισχυρές» συσκευές. Έτσι, προφυλάσσουμε το κινητό από βλάβη καθώς θα φορτιστεί πιο αργά, διατηρώντας την ακεραιότητα της μπαταρίας.
Ακόμα, θα πρέπει να αποφεύγουμε την υπερθέρμανση των συσκευών, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες προκαλούν βλάβη στις μπαταρίες ιόντων λιθίου. Μάλιστα, η Apple προειδοποιεί πως θερμοκρασίες ανώτερες των 35 βαθμών Κελσίου μπορούν να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη στην μπαταρία.

TechIT.gr