Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Ο Καραμανλής, ο Μεϊμαράκης, οι δανειστές και η ΕΛΣΑΤική δυσωδία

meimarakis-merkel
Τι δεν καταλαβαίνεις; Δημοσιεύματα μεγάλων ξένων εφημερίδων, όπως Financial times και FAZ, που επηρεάζουν τα λόμπυ και την παγκόσμια κοινή γνώμη και ίσως και άλλα μέσα που δεν τα γνωρίζουμε, στήριξαν ανοικτά την υπόθεση που ερευνά η Ελληνική δικαιοσύνη για την αλλοίωση στοιχείων του ελλείμματος του 2009, γνωστό και ως σκάνδαλο ΕΛΣΤΑΤ. Στήριξαν το «καλώς έχει»… και δεν υπάρχει λόγος διερεύνησης.
Παράλληλα το εγχώριο διαφθαρμένο σύστημα εξαπέλυσε τόνους λάσπης, κατά του Κώστα Καραμανλή (και υποστηρικτών του), επάνω στην πτώση του οποίου το 2009, στηρίχτηκε όλο το αφήγημα του ξεπουλήματος της Ελλάδας με πολιτικό όχημα το βαθύ ΠΑΣΟΚ και άλογα κούρσας τους Ψυχάρηδες, Μπόμπολες και σια.

Και επειδή όλοι αυτοί, εντός και εκτός Ελλάδας, που θησαύρισαν από την καταστροφή της Ελλάδας και παράλληλα απέκτησαν και εξουσία, τρέμουν μήπως διαταραχθεί η ισορροπία των δικών τους αμύθητων κερδών, ρίχνουν στη μάχη και την Κομισιόν (με ειδική ανακοίνωση) για να ταχθεί υπέρ του Γεωργίου – ΕΛΣΤΑΤ και κατά της Ελληνικής δικαιοσύνης που διερευνά το θέμα.
Με λίγα λόγια οι δανειστές με τον πιο επίσημο τρόπο – κουνούν το μεσαίο δάκτυλο – και μας λένε να συνεχίσουμε στο δρόμο της υποταγής, να μην αναζητήσουμε ευθύνες και να αφήσουμε την ύφεση και την λιτότητα να τρώει τις σάρκες της Ελλάδας.
Και πως θα γινόταν αυτό; Διότι απλά, το σκάνδαλο της παραποίησης στοιχείων του Ελληνικού ελλείμματος, ήταν η αφορμή για επιβολή σκληρών μέτρων που διέλυσαν την Ελληνική οικονομία και φυσικά σήμερα πωλούνται τα πάντα φτηνά στους δανειστές ήτοι αγορά εργασίας, σπίτια, χρυσός, τουρισμός, δάνεια, ενέργεια, μεταφορές κοκ.

Τι δεν καταλαβαίνεις; Κομβικής σημασίας ήταν η πτώση του Κώστα Καραμανλή, του ηγέτη που έβαλε βέτο στα Σκόπια, που είπε ΟΧΙ σε συναντήσεις με μιντιάρχες και νταβατζήδες, που αρνήθηκε «Δυτικούς» εξοπλισμούς, που ήθελε την Ελλάδα κόμβο μεταφορών και ενέργειας (COSCO, αγωγός Μπουργκάς) σε συνεργασία με Κινέζους και Ρώσους.
Τι δεν καταλαβαίνεις;
Στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχοντας ήδη συσπειρώσει μεγάλο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας κατά τις εθνικές εκλογές του 2015 – αποδείχθηκε δύσκολη εξίσωση για τους δανειστές. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε (και έχει) τη στήριξη του Κώστα Καραμανλή. Αυτό από μόνο του, έφερνε συνειρμούς για εναντίωση στα συμφέροντα όσων θα συνέχιζαν να ζουν από το κουφάρι της πατρίδας μας που το θέλουν κατακερματισμένο και όχι ενωμένο, άρα η Καραμανλική «Εθνική Συναίνεση» ήταν φράση ικανή για να απογειώσει τους πυραύλους της διαπλοκής! Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν ήταν αρεστός και δεν μάσησε τα λόγια του, ούτε όταν συναντήθηκε με την ιδιότητα του αρχηγού της ΝΔ, με την Μέρκελ. Τότε ήταν σε έξαρση το μεταναστευτικό, τότε ο Μεϊμαράκης τόνισε στην Καγκελάριο, πως η Ελλάδα αρνείται τις κοινές περιπολίες στο Αιγαίο με την Τουρκία και πως η Ευρώπη θα έπρεπε να αναλάβει κι εκείνη να φυλάξει «δυναμικά» τα σύνορά της στο Αιγαίο απέναντι στους Τούρκους δουλεμπόρους, αλλά και ταυτόχρονα να χρηματοδοτήσει γενναία την πατρίδα μας, έτσι ώστε να μην γίνει μια βολική αποθήκη ψυχών. Στη συνέχεια ο Τσίπρας δήλωνε πως η Ελλάδα μπορεί να φιλοξενήσει 60.000 μετανάστες (σχεδόν τσάμπα)… και έφερε και το ΝΑΤΟ μαζί με την Τουρκία… είπες κάτι;

Τι δεν καταλαβαίνεις; Οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, έγιναν με τον τρόπο που έγιναν – 38.000 ψήφοι παραμένουν χωρίς ταυτότητα και στο τιμόνι της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται ένας πολιτικός που αρνείται να εκμεταλλευτεί το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ (και άλλα πολλά) και να σηκώσει μπαντιέρα κατά της διαπλοκής και των συμφερόντων που βύθισαν την Ελλάδα στο σκοτάδι! Το ίδιο είχε πράξει και ο Αντώνης Σαμαράς που επέτρεψε τον κανιβαλισμό του Κώστα Καραμανλή για τη δική του καλή (διαχρονική) συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τους δανειστές.
Αν η ΝΔ εκμεταλλευόταν το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ, αν υπερασπιζόταν την ιστορία της, θα αποκάλυπτε την τεράστια συμπαιγνία Εθνικής απάτης και θα κέρδιζε σε δύναμη. Μία δύναμη που θα της έδινε τη δυνατότητα να προβεί σε ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις ανάπτυξης και όχι φορο-υποταγής. Δεν είναι τυχαίο που η νέα ΝΔ, μένει απαθής στην φοροκαταιγίδα και τη διάλυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ανίκανη ή επιτηδευμένα ανίκανη, να ξεσηκώσει ευρύτερα κοινωνικά στρώματα.
Αντι μίας δυναμικής αντιπολίτευσης, κάποιοι επιλέγουν να οδηγήσουν τη νέα ΝΔ στο δρόμο του Σημίτη, του Παπανδρέου, του Σαμαρά και του Ψυχάρη, γιατί θέλουν πολλά και μικρά κόμματα, απολύτως ελεγχόμενα, παρά ένα μεγάλο και δυνατό που θα απαλλάξει την Ελλάδα από τη βρώμα και τη δυσωδία.
Τι δεν καταλαβαίνεις;
Όμως δεν το βάζουμε κάτω. Οι μάχες συνεχίζονται! Θα λέμε την αλήθεια. Θα κερδίσει το ΦΩΣ!
«Ο Κεντροδεξιός»
https://kentrodexios.wordpress.com/