Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Προφυλακίστηκε ο 77χρονος για την τραγωδία στην Αίγινα

Αίγινα: Προφυλακιστέος ο 77χρονος χειριστής του ταχύπλοουΠροφυλακιστέος κρίθηκε την Πέμπτη από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά ο 77χρονος Θρασύβουλος Λαζαρίδης για το ναυτικό δυστύχημα με τέσσερις νεκρούς στην Αίγινα με βούλευμά του μετά τη διαφωνία που είχαν την περασμένη εβδομάδα η ανακριτής και η εισαγγελέας που χειρίζονται την υπόθεση για την τύχη του ηλικιωμένου.

Την περασμένη Παρασκευή μετά τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα, ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό στο πολυτελές σπίτι του στο Κολωνάκι.
Κατά πληροφορίες υπέρ της προφυλάκισης του 77χρονου είχε ταχθεί η εισαγγελέας ενώ η ανακρίτρια είχε ταχθεί υπέρ της επιβολής περιοριστικών όρων για τον Λυκουρέζο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες υπέρ της πρόταση της εισαγγελέος τάχθηκαν δύο μέλη του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ενώ μειοψήφισε ένα μέλος που τάχθηκε υπέρ της ανακρίτριας.
Στην απολογία του την περασμένη Παρασκευή ο ηλικιωμένος χειριστής του σκάφους που σκόρπισε το θάνατο στην Αίγινα το μεσημέρι της Τρίτης 16 Αυγούστου είχε υποστηρίξει ότι ευθύνη για το ναυτικό δυστύχημα έχει ο ιδιοκτήτης της λάντζας λέγοντας ότι «το σκάφος Αντωνία με έβλεπε προς τη δεξιά του πλευρά», τονίζοντας ότι είχε τεταμένη την προσοχή του κυρίως προς τα δεξιά όταν ξαφνικά αντιλήφθηκε την παρουσία «ακριβώς λίγα μέτρα μπροστά από την πλώρη άλλου σκάφους το οποίο διασταύρωνε την πορεία μου από τα αριστερά προς τα δεξιά». Η αιφνίδια εμφάνιση του σκάφους υποστήριξε ότι αποτέλεσε την αιτία της πρόσκρουσης.
Το πιο εξοργιστικό πάντως σημείο της απολογίας του ήταν όταν αναφέρει ότι δεν βοήθησε τους ναυαγούς γιατί παρασυρόταν και δεν τους πέταξε καν σωσίβια γιατί «η εκτόξευση σωσιβίων από το παρασυρόμενο Duende αντίθετα προς τη φορά του ανέμου από υπερήλικες σε κατάσταση σοκ πανικού δεν θα μπορούσε επ ουδενί να έχει θετικά αποτελέσματα»! Υποστήριζε, δε, πως τα σωσίβια δεν προσφέρονταν για μακρινές ρίψεις γιατί ήταν ελαφριά.