Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Απόστολος Κακλαμάνης: Να «ανοίξουν» οι λογαριασμοί όλων ΜΑΣ


Γράφει ο Απόστολος Κακλαμάνης

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, με αφορμή τις νέες αλληλοκαταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ μετά την αποκάλυψη της νέας ρύθμισης, που διευκολύνει τη συμμετοχή πολιτικών σε off shore, δήλωσε τα εξής:
Ορθώς, έστω και εξαναγκασθείσα, η κυβέρνηση υπόσχεται να καταργήσει τη σκανδαλώδη διάταξη. Αν θέλει, όμως, να μην συγκαλυφθεί οποιοσδήποτε, οφείλει να αιτηθεί από τον Π.τ.Δ. να διευκολύνει τη Βουλή, ώστε, αναπέμποντας το νομοσχέδιο σε αυτή, να διαγραφεί η εν λόγω διάταξη και να ψηφιστεί εκ νέου (άρθρο 42 του Συντ/τος).
Αλλά, η κυβέρνηση και όλα τα μέλη του Κοινοβουλίου δεν μπορεί να παραμένουν απαθείς μπροστά στο μείζον πρόβλημα της χώρας:

Η πατρίδα μας βρίσκεται από εξαετίας και πλέον σε ακήρυκτο πόλεμο, πολλών και εναλλασσόμενων μετώπων.
Σε έναν τέτοιο πόλεμο, το αξιόμαχο του λαού, που η διαρκής και όχι η εφάπαξ στις κάλπες συμμετοχή του είναι απολύτως αναγκαία, εξαρτάται από την εμπιστοσύνη που τρέφει για την πολιτική του ηγεσία. Σήμερα, είναι βέβαιο ότι – δικαίως ή αδίκως – ο λαός, που καλείται σε κατ’ εξακολούθηση θυσίες, θεωρεί ότι οι ηγήτορές του «ξεπούλησαν» ή είναι έτοιμοι να «ξεπουλήσουν» τον αγώνα του. Η φασιστική λογική της συλλογικής ευθύνης, έχει οδηγήσει σε πάνδημη αποστροφή προς τον πολιτικό κόσμο.
Όσον, όμως, άδικη είναι η γενίκευση, τόσο περισσότερο επιβάλλεται, επιτέλους, η εξατομίκευση του ελέγχου όλων ΜΑΣ και η κύρωση σε βάρος οποιουδήποτε ενόχου.
Αυτήν την ΚΑΘΑΡΣΗ αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΩΣ – έστω και «με το ζόρι» για κάποιους- η Βουλή των Ελλήνων, ψηφίζοντας την πρόταση νόμου που καταρτίσαμε και καταθέσαμε 75 βουλευτές από τρία κόμματα και αποτέλεσε  τον νόμο 4065/12.
Ο νόμος αυτός, προέβλεψε τον αναδρομικό έλεγχο, από το 1974 έως το 2012, της περιουσιακής κατάστασης όλων των εν ζωή τότε, πρώην και νυν πρωθυπουργών, υπουργών και αρχηγών κομμάτων. Η αρμόδια επιτροπή ενισχυμένη με τρεις ανώτατους δικαστές, τον τότε πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και, ήδη, βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ και έναν καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου, περιορίστηκε ΔΥΣΤΥΧΩΣ στην αντιπαραβολή των καταγραφών σε κάθε δήλωση «πόθεν έσχες» προς τα συνυποβαλλόμενα αντίστοιχα παραστατικά…
Όμως, όλοι καταλαβαίνουμε ότι κανένας εγκληματίας δεν καταγράφει στο «πόθεν έσχες» τα προϊόντα της εγκληματικής του δράσης. Η υποχρέωση της επιτροπής να «ανοίξει τραπεζικούς λογαριασμούς» καθενός ελεγχόμενου – μεταξύ των οποίων κι οι δύο εκπρόσωποι στην επιτροπή, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ως πρώην υφυπουργοί- με απόφαση των περισσότερων μελών (και του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ), δεν τηρήθηκε. Μάλιστα, η αρεοπαγίτης–μέλος της Επιτροπής, που ζητούσε επιμόνως ν’ ανοίξουν οι λογαριασμοί, παραμένει στάσιμη στην πρώτη θέση των αεροπαγιτών, αφού δεν προήχθη σε αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, ούτε επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ (Υπουργός κ. Αθανασίου), ούτε επί ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ (Υπουργοί κ.κ. Παρασκευόπουλος- Παπαγγελόπουλος). Ιδού γιατί η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ταλανίζεται σήμερα, κομμένη στα δύο…
Η Επιτροπή, ύστερα από έρευνα δύο, σχεδόν, ετών, «απεφάνθη» ότι «ούτε γάτα ήταν, ούτε ζημιά έγινε…». Έσπευσαν, μάλιστα, να καταργήσουν και το νόμο 4065/12, μαζί με άλλες διατάξεις για την καταπολέμηση της πολιτικής διαφθοράς!!!
Τέλος, παρά τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, διά του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου κ. Δρίτσα, ότι θα επανατεθεί σε ισχύ από 1/1/2015, ο νόμος 4065/12 παραμένει ανενεργός. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ουδέν έπραξε!
Κλείνω: Η ελληνική κοινωνία είναι ένα ηφαίστειο, στην κορυφή του οποίου κάθονται αμέριμνοι, ο πολιτικός κόσμος και οι άλλες ελίτ της χώρας. Πιστεύουν ότι δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί. Κάνουν λάθος. Πριν να είναι αργά, επιβάλλεται ΚΑΘΑΡΣΗ. Να ξεχωρίσει «η ήρα από το στάρι». Να τεθεί σε ισχύ ο ν. 4065/12. Να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων ΜΑΣ. Η χώρα έχει ανάγκη από κόμματα που θα λειτουργούν δημοκρατικά και όχι υπό την «ενός ανδρός αρχή» και πολιτικό κόσμο που θα εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός.

elzoni.gr