Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Επιστρέφει για να σπάσει αυγά

meimarakis-spaei-ayga
Την εθνικά υπεύθυνη στάση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, κάποιοι σκοπίμως τη μετέφρασαν ως αδυναμία, όταν τον «πολέμησαν» για την βασική προεκλογική του θέση: «Η Ελλάδα χρειάζεται εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης». Οι σκληροπυρηνικοί «πατριώτες» της ΝΔ, που ταυτόχρονα ήθελαν να γίνουν και αρχηγοί, έσπευσαν να κατηγορήσουν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για διάθεση συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ, παραβλέποντας τα τεράστια προβλήματα συνοχής που αντιμετώπιζε η χώρα – με προεκτάσεις στα κυριαρχικά της δικαιώματα. Ταυτόχρονα οι ίδιοι, στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 δεν δούλεψαν υπέρ της ΝΔ, αλλά περίμεναν την ήττα του κόμματός τους, ώστε να θέσουν θέμα αρχηγίας.

Παρά τον εσωκομματικό πόλεμο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατάφερε να εμπνεύσει ευρύτερες δημοκρατικές κεντροδεξιές δυνάμεις που διαχρονικά επιζητούν μετριοπάθεια και ουσιαστικές λύσεις. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ως πρόεδρος της ΝΔ έφερε το κόμμα του σε μία κατάσταση που μπορούσε να ξαναγίνει ένα μεγάλο κοινωνικό ρεύμα, με ουσιαστικό αντιπολιτευτικό λόγο και βλέψεις για την εξουσία υπέρ των αδυνάμων και των μικρομεσαίων. Αυτό πρέσβευε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και κάποιους τους ενόχλησε. Κάποια συγκεκριμένα συμφέροντα δεν ήθελαν τη ΝΔ μεγάλη, με υπεύθυνη εθνική φωνή και με διείσδυση σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα.
Παρότι οι δυνάμεις που λειτούργησαν έτσι ώστε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, να μην εκλεγεί αρχηγός της ΝΔ, ξόδεψαν πακτωλούς χρημάτων και χρησιμοποίησαν όλα τα «μέσα», δεν κατάφεραν να αποσύρουν την αγάπη του κόσμου από το πρόσωπο του πρώην Προέδρου, και σήμερα οι πιστοί των αξιών του Κωνσταντίνου Καραμανλή και όσοι αγαπούν την πατρίδα μας, ζητούν δυναμική εκπροσώπηση από τον πολιτικό που επέδειξε σε όλη του τη διαδρομή δυναμική, ήθος και αξιοπρέπεια.
Μετά από μία περίοδο ενσυνείδητης σιωπής ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, επιστρέφει και σπάει τα αυγά των «φιδιών» της διαπλοκής. Όχι μόνο γιατί η ΝΔ των αποτυχημένων μεταρρυθμιστών διολισθαίνει, αλλά γιατί η Ελλάδα ζητά αντικειμενική προστασία και προσωπικότητες – βράχους, για να βγει από την κρίση.
«Ο Κεντροδεξιός»

 kentrodexios.wordpress.com