Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Εγκαίνια 12ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης





ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ    

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

 


Με τις ευλογίες του Παναγιότατου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιου και παρουσία του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και της Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Αδαμαντίας Τζανετέα εγκαινιάσθηκε  το 12ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης.

Εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016 το 12ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα.

Στην τελετή εγκαινίων χοροστάτησε  ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Μοναμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος. Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Ε. Βαλιώτης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χ. Σκούρος ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Η. Στρατηγάκος, , ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σπάρτης κ. Σ. Μοιράγιας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Κανελάκης, Τζεφεράκος, Μπουκουβάλας, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Σπάρτης και του Δήμου Ευρώτα, ο Διοικητής ΚΕΕΜ Ταξίαρχος κ. Ρεκουνιώτης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Ζαγκανάς, ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας κ. Ν. Γεράσιμος, οι Διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λακωνίας, οι Σύμβουλοι προσχολικής και σχολικής αγωγής Νομού Λακωνίας  η εκπρόσωπός των Κτιριακών Υποδομών και αρχιτέκτονας του έργου κ. Σ. Κοπανά καθώς και πλήθος κόσμου.
Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτίριο που έχουν τηρηθεί όλες οι τεχνικές και βιοκλιματικές προδιαγραφές κατά την κατασκευή του και είναι έτοιμο να φιλοξενήσει έως και 50 νήπια. Στο νέο Νηπιαγωγείο θα φοιτούν παιδιά των εργαζομένων  του Διοικητηρίου και των γύρω οικισμών Ριβιώτισσας Αλεσίων. Γούναρι, Αγίας Κυριακής κ.λ.π. Το οικόπεδο παραχωρήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας στις Κτηριακές Υποδομές που αποτελούν συνεχεία του γνωστού ΟΣΚ και για την υλοποίησή του χρηματοδοτήθηκες με 843.500,00€ από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007- 2013 της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.
Αποτελεί ένα από τα λίγα δημόσια κτίρια νηπιαγωγείων στην περιοχή της Σπάρτης δεδομένου ότι τα υπόλοιπα στεγάζονται σε ενοικιασμένα κτίρια.   
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης  εξέφρασε  την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση και παράδοση του 12ου Νηπιαγωγείου στους μικρούς μαθητές και τόνισε «ότι παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία η Περιφέρεια εξασφαλίζοντας τους απαραίτητους πόρους, οραματίζεται, σχεδιάζει και κατασκευάζει   σημαντικές υποδομές όπως η σημερινή». Συμπλήρωσε δε ότι: «κάθε φορά που ολοκληρώνεται ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό οικοδόμημα, αισθανόμαστε ξεχωριστή χαρά, γιατί εξασφαλίζουμε στα παιδιά μας τις καλύτερες συνθήκες για τη μόρφωσή τους και τη δυνατότητα να συνυπάρχουν και να δημιουργούν σε ένα όμορφο και ασφαλές σχολικό περιβάλλον»
Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Τζανετέα στην ομιλία της τόνισε ότι ικανοποιήθηκε ένα πολύχρονο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για τη στέγαση των παιδιών σε νέα σύγχρονη σχολική μονάδα που θα πληροί  τους όρους της σωστής διαπαιδαγώγησής τους. Συνεχίζοντας ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας θα παραδώσει  στους μαθητές το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης και το Μουσικό Γυμνάσιο στον Κλαδά, ενώ εντός της θερινής περιόδου θα ξεκινήσει και η μελέτη για το 6ο Δημοτικό- 7ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης στο Νέο Κόσμο.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου