Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «κ. Μπαλάφα ανασκευάστε τώρα τις δηλώσεις σας και να είστε προσεκτικός με την Περιφέρεια Πελοποννήσου»



Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Μπαλάφα σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης δήλωσε:
«Ο κ. Μπαλάφας, ως Υφυπουργός Εσωτερικών, ενός εκ των δύο κύρια υπεύθυνων Υπουργείων για τη διαχείριση του προσφυγικού, θα έπρεπε να γνωρίζει καλύτερα τη θέση που έχω εξαρχής διατυπώσει ως Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και να μην παραπληροφορεί τους πολίτες με ανακρίβειες. Θα έπρεπε μάλιστα να είχε ενημερωθεί από τον Αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας κ. Βίτσα και να είχε «θορυβηθεί» από την εκ διαμέτρου αντίθετη στάση του όλο αυτό το διάστημα.
Οφείλουμε να θυμίσουμε στον κ. Μπαλάφα  ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου με την πολιτική της στάση ήταν αυτή η οποία «προθυμοποιήθηκε» να αναλάβει το μερίδιο της εθνικής ευθύνης που της αναλογεί στη διαχείριση του προσφυγικού, χωρίς μέχρι τότε να της έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο.
Θέσαμε ωστόσο απαραίτητες προϋποθέσεις, αφενός, τη θεσμική συνεργασία και τον αποκλεισμό των ΜΚΟ, αφετέρου, το σεβασμό ενός κοινά αποδεκτού πλαισίου αρχών, που θα θέτει κανόνες και ασφαλιστικές δικλείδες τόσο για τους πολίτες και τους εμπλεκόμενους θεσμούς, όσο και για τους πρόσφυγες.
Καλούμε τον Υφυπουργό κ. Μπαλάφα να ανασκευάσει τις δηλώσεις του, να ενημερωθεί έστω και τώρα και να υποστηρίξει τη θεσμική συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τη διαχείριση του προσφυγικού στην Πελοπόννησο».