Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

ΚΚΕ: Υπό κατάρρευση ο κτηνοτροφικός τομέας και οι κτηνοτρόφοι



http://seeklogo.com/images/K/kke-logo-8EDD095590-seeklogo.com.gif 
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών

Θέμα: Υπό κατάρρευση ο κτηνοτροφικός τομέας και οι κτηνοτρόφοι

Ο κτηνοτροφικός τομέας είναι υπό κατάρρευση και σε αδιέξοδο είναι χιλιάδες κτηνοτρόφοι που βρίσκονται κάτω από τα όρια επιβίωσης εξαιτίας της τρομακτικής αύξησης του ΦΠΑ στο 23% και τώρα με το νόμο – σφάχτη στο 24% για τις ζωοτροφές, αλλά και την ενέργεια που αυξάνουν απότομα το κόστος παραγωγής.

Όμως δεν σταματάτε εκεί, αφού ο ΦΠΑ πώλησης των ζώντων έχει καθοριστεί στο 23% και γίνεται 24%, όταν το εισαγόμενο κρέας πωλείται με ΦΠΑ 13%. Το αποτέλεσμα είναι, αν και η ελληνική παραγωγή είναι ποιοτικά ανώτερη και ειδικά στα χοίρινα κρέατα που τρέφονται με δημητριακά, η τελική της τιμή να είναι υψηλότερη από τα αντίστοιχα εισαγόμενα και συνεπώς να βρίσκεται σε δυσχερέστερη θέση.
Ταυτόχρονα οι καταναλωτές επειδή γνωρίζουν την ποιοτική διαφορά, πολλές φορές εξαπατούνται, λόγω των «ελληνοποιήσεων».
Δεδομένου ότι υπάρχουν δυνατότητες και είναι ανάγκη η ανάπτυξη της κτηνοτροφίας, αφού ως χώρα είμαστε ελλειμματικοί και ξοδεύονται για εισαγωγές ζωοκομικών προϊόντων πάνω από 2 δις ευρώ κάθε χρόνο, για την κάλυψη των εγχώριων αναγκών

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι άμεσα μέτρα θα λάβει η Κυβέρνηση για τη στήριξη της ελληνικής κτηνοτροφίας και της ντόπιας παραγωγής, καταργώντας τους υψηλούς συντελεστές του ΦΠΑ σε ζωοτροφές και ζώντα ζώα, καθώς και με μέτρα ενάντια στις «ελληνοποιήσεις» προϊόντων που εισέρχονται από άλλες χώρες.


Οι Βουλευτές

Διαμάντω Μανωλάκου
Σάκης Βαρδαλής
Νίκος Καραθανασόπουλος
Γιώργος Λαμπρούλης
Νίκος Μωραΐτης
Μανώλης Συντυχάκης
Σταύρος Τάσσος 



ΚΚΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ