Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Στον Β Όμιλο... Ιστορική πρόκριση η Ουαλία, 2η η Αγγλία, ελπίζει η Σλοβακία

Ιστορική πρόκριση η Ουαλία, 2η η Αγγλία, ελπίζει η Σλοβακία
Ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0) έληξε το παιχνίδι της Αγγλίας με τη Σλοβακία, ένα αποτέλεσμα που στέλνει την ομάδα του Χότζσον στην επόμενη φάση του Euro και πιθανότατα και τη Σλοβακία. Τα «λιοντάρια» ήταν σαφώς καλύτερα, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν και με τους 5 βαθμούς προκρίθηκαν από τον Β' όμιλο ως δεύτεροι. Από την άλλη οι ποδοσφαιριστές του Κόζακ με τους 4 βαθμούς που συγκέντρωσαν βρίσκονται «αγκαλιά» με μία από τις προνομιούχες τρίτες θέσεις που οδηγούν στα «νοκ άουτ» παιχνίδια.
Σλοβακία (Γιαν Κόζακ): Κόζατσικ, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Χούμποτσαν, Πετσόφσκι (66’ Γκιομπέρ), Χάμσικ, Κούτσκα, Μακ, Βάις (78’ Σκρίνιαρ), Ντούντα (57’ Σβέντο)
Αγγλία (Ρόι Χότζσον): Χαρτ, Κλάιν, Κέιχιλ, Σμόλινγκ, Μπέρτραντ, Ντάιερ, Γουίλσιρ (56’ Ρούνεϊ), Χέντερσον, Λαλάνα (60’ Αλι), Στάριτζ (76’ Κέιν), Βάρντι

Πρώτη με... τριάρα η Ουαλία

Με τρόπο εντυπωσιακό και με «οδηγό» τον Γκάρεθ Μπέιλ, ολοκλήρωσε η Ουαλία τις υποχρεώσεις της στον Β' όμιλο, καθώς νίκησε στην Τουλούζ 3-0 την απογοητευτική Ρωσία και έτσι στην «παρθενική» της εμφάνιση σε τελικά του EURO προκρίθηκε στην επόμενη φάση ως πρώτη και καλύτερη. Η άμυνα της Ρωσίας, όμως, έμοιαζε με παιδική χαρά, κάτι που δεν άργησε να το εκμεταλλευτεί η Ουαλία. Ο Ράμσεϊ στο 11΄, ο Τέιλορ στο 20΄ και ο Μπέιλ στο 67΄ οι σκόρερ της ομάδας του Κρις Κόουλμαν.
Ρωσία (Λέονιντ Σλούτσκι): Ακινφέεφ, Σμολνίκοφ, Ιγκνάσεβιτς, Β.Μπερεζούτσκι (46’ Αλ. Μπερεζούτσκι), Κομπάροφ, Γκλουσάκοφ, Μαμάεφ, Σμόλοφ (70’ Σαμέντοφ), Κοκόριν, Σιρόκοφ (52’ Γκολοβίν),Τζιούμπα
Ουαλία (Κρις Κόουλμαν): Χένεσι, Γκάντερ, Τσέστερ, Γουίλιαμς, Ντέιβις, Τέιλορ, Λέντλεϊ (76’ Κινγκ ), Άλεν (74’ Έντουαρντς), Ράμσεϊ, Βόουκς, Μπέιλ (83’ Τσερτς)