Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Ανεξέλεγκτες οι διαστάσεις της φωτιάς στα Δερβενοχώρια

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/06/kananter-1000-1.jpg
Και ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν για τρίτο 24ωρο μάχη με τις φλόγες στα Δερβενοχώρια, μία απότομη αλλαγή των ανέμων προκάλεσε νέα σοβαρά προβλήματα, καθώς το μέτωπο στο νότιο τμήμα έχει αναζωπυρωθεί και είναι πλέον εκτός ελέγχου.

Από το πρωί η ένταση των ανέμων είχε πέσει στην περιοχή της μεγάλης φωτιάς στα Δερβενοχώρια και οι πυροσβέστες που πραγματικά εργάζονται με αυτοθυσία, προσπαθούσαν να περιορίσουν τα δύο μεγάλα μέτωπα της φωτιάς. Ωστόσο, αυτή η εικόνα την τελευταία ώρα έχει αλλάξει και πλέον οι άνεμοι δυνάμωσαν επικίνδυνα με αποτέλεσμα να υπάρξει σφοδρή αναζωπύρωση της φωτιάς στο νότιο μέτωπο προς τη μεριά της Μαγούλας. Μάλιστα, η φωτιά ξέφυγε πλέον από κάθε έλεγχο και οι "πύρινες γλώσσες" κατευθύνονται προς την κοινότητα Πράσινο.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι "πύρινες γλώσσες" πλέον είναι σε απόσταση 400 μέτρων από τα πρώτα σπίτια του οικισμού Πράσινο, με τους πυροσβέστες και τα εναέρια μέσα να δίνουν μάχη ώστε να ελέγξουν τη φωτιά πριν φτάσει στα σπίτια. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει έντονη ανησυχία καθώς το μέτωπο που αναζωπυρώθηκε δεν απέχει μεγάλη απόσταση από αποθήκες πυρομαχικών.
Στη μάχη της πυρόσβεσης στα Δερβενοχώρια μετέχουν 140 πυροσβέστες με 65 οχήματα, 113 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 4 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη, ενώ συνδράμουν στην επιχείρηση 16 υδροφόρα οχήματα του Δήμου και 30 στρατιώτες.