Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Μητσοτάκης: Ξεκινάμε την επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ

onned
Αρχίζει η διαδικασία επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη άρχισε σήμερα η διαδικασία επανίδρυσης της Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας (ΟΝΝΕΔ) και ορίστηκε η επταμελής Διοικούσα Επιτροπή.

Η επταμελής Διοικούσα Επιτροπή θα αποτελείται από τους:
1) Νίκο Σωτηρόπουλο (Συντονιστής)
2) Κατερίνα Οικονόμου
3) Γιάννη Δελακουρίδη
4) Βασίλη Τσιατσιάμη
5) Πάρι Σκιαδόπουλο
6) Άκη Θεοχάρη
7) Δήμητρα Λυγούρα

Αρμοδιότητα της Διοικούσας Επιτροπής είναι να διοργανώσει το Συνέδριο Επανίδρυσης, το οποίο μετά από εισήγηση του Προέδρου, θα πραγματοποιηθεί στις 14 – 16 Οκτωβρίου 2016.


Η ημερομηνία επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ επελέγη, καθώς στις 17 Οκτωβρίου συμπληρώνονται 42 χρόνια από την ίδρυση της Οργάνωσης. Να σημειωθεί ότι κανένα μέλος της Διοικούσας δεν θα δικαιούται να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε σήμερα, με τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής.

Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα ξεκινάμε την επανίδρυση της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας. Στόχος μας είναι να φτιάξουμε από την αρχή μια σύγχρονη, ανοιχτή, δημοκρατική, ευρωπαϊκή πολιτική Νεολαία.

Απευθύνω κάλεσμα σε όλες τις νέες και όλους τους νέους της Ελλάδας, είτε ζουν εδώ είτε στο εξωτερικό, να έρθουν μαζί μας σε αυτό το νέο ξεκίνημα, να κάνουμε μαζί πράξη το άνοιγμα στη νέα γενιά. Οι νέοι που βλέπουν άλλους να αποφασίζουν για αυτούς χωρίς αυτούς, που νιώθουν ότι η Ελλάδα δεν αξιοποιεί το ταλέντο τους και δεν επενδύει στο μέλλον τους, οι νέοι που θέλουν να αλλάξουν την πολιτική, πρέπει τώρα να βγουν μπροστά.

Τώρα είναι η στιγμή για κάθε νέο που εμπνέεται από τις αξίες της ελευθερίας και της αλληλεγγύης, που πιστεύει στην αξία της Δημοκρατίας, να αποδείξει ότι η νέα γενιά δεν είναι απαθής, αλλά σηκώνεται από τον καναπέ και μπαίνει στην πολιτική για να αλλάξει πράγματα.

Στις 17 Οκτωβρίου του 2016, ακριβώς 42 χρόνια μετά την ίδρυσή της, η ΟΝΝΕΔ θα έχει κάνει αυτήν τη νέα αρχή. Γι αυτόν τον σκοπό, ορίζεται μια επταμελής Διοικούσα Επιτροπή η οποία θα έχει την αρμοδιότητα διοργάνωσης του Συνεδρίου Επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ.

Πιστεύω ότι νέα και παλαιά στελέχη, αλλά κυρίως νέοι που για πρώτη φορά θέλουν να γίνουν κομμάτι μιας πολιτικής Νεολαίας, θα συνεργαστούν και θα δουλέψουν μαζί για να φτιάξουν μια υγιή Οργάνωση. Μια Νεολαία που δεν θα εξαρτά τη λειτουργία της από βαρώνους με προσωπικά συμφέροντα, αλλά που θα εκφράζει με κάθε της πράξη, το συμφέρον ολόκληρης της νέας γενιάς».


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
23 Μαΐου: Ανοιχτό κάλεσμα Κυριάκου Μητσοτάκη σε όλους τους νέους και τις νέες της Ελλάδας
Ορίζεται 7μελής Διοικούσα που θα αποτελείται από άτομα 18 - 34 τα οποία δεν θα μπορούν να διεκδικήσουν την Προεδρία της ΟΝΝΕΔ και θα αναλάβουν την αρμοδιότητα οργάνωσης του Συνεδρίου Επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ.
Ανακοίνωση νέου συστήματος επιλογής Συνέδρων.
Συνέδριο Επανίδρυσης ΟΝΝΕΔ 14 - 16 Οκτωβρίου, ώστε στις 17 Οκτωβρίου, 42 χρόνια μετά την ίδρυση της ΟΝΝΕΔ, θα έχει γίνει αυτή η νέα αρχή.


ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΟΙ
Σύνεδρος καλείται όποιος νέος (18-32) Έλληνας/Ελληνίδα πολίτης συγκεντρώσει 30 μοναδικές υπογραφές από άλλους νέους (18-32).
Υποψήφιος μπορεί να είναι οποιοσδήποτε, ανεξάρτητα από το αν ήταν μέλος της ΟΝΝΕΔ ή όχι. Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των Συνέδρων.
Υπογράφοντες και υποψήφιοι σύνεδροι γίνονται αυτομάτως μέλη ΟΝΝΕΔ δηλώνοντας οτι συμφωνούν με τις αρχές και αξίες της ΝΔ.


ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΝΕΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ - ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ
1. Δίκαιο για όλους. Επιτρέπει στους σημερινούς οννεδίτες να εκφράσουν τη μαζικότητά τους ενώ είναι απόλυτα προσβάσιμο για οποιονδήποτε νέο αποφασίσει να ανταποκριθεί για πρώτη φορά στο κάλεσμα για επανίδρυση.
2.Απλό&κατανοητό. Έτσιθα προσελκύσουμε πιο αποτελεσματικά κόσμο που δεν ανήκε ποτέ στην ΟΝΝΕΔ.
3. Λύνει δομικά προβλήματα. Δεν χρειάζεται να μπούμε καθόλου στην διαδικασία των ex officio και τον ποσοστόσεων για ΔΑΠ, ΜΑΚΙ, ΤΕΙ, ΝΟΔΕ που σε κάθε περίπτωση θα δημιουργούσαν γκρίνιες.
4. Δίνει κίνητρο για να γραφτούν μέλη.