Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ – ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΑΜΕΣΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ




 Συγκεκριμένο σχέδιο και άμεση αποκατάσταση των πληγέντων ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 27/6/2016 στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Μπαλάφα Ιωάννη, επικεφαλής Κυβερνητικού κλιμακίου, με αφορμή τις καταστροφές που προξενήθηκαν από τη θεομηνία που έπληξε την Αρκαδία.
 Στο Κυβερνητικό κλιμάκιο συμμετείχαν ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαηλίου Γεώργιος και  ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γεώργιος Δέδες. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας κ. Γιαννακούρας Ευάγγελος, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ. Νικολάκου Κων/να και κ. Στρατηγάκος Ηλίας, , ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Παυλής Δημήτριος,  ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Διονύσιος Παπαδόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης κ. Βόσνος Δημήτριος, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπές Θεοφάνης, στελέχη υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των Δήμων καθώς και εκπρόσωποι των αγροτών.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης ενημέρωσε τον Υφυπουργό για το μέγεθος της καταστροφής που συντελέσθηκε σε αγροτικές καλλιέργειες και υποδομές του Δήμου Τρίπολης, του Δήμου Μεγαλόπολης, καθώς και σε Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, από τη θεομηνία την 25/6/2016.
Ο κ. Τατούλης σε συνέχεια της χθεσινής σύσκεψης ζήτησε από τον Υφυπουργό την άμεση συνεργασία του με τα συναρμόδια Υπουργεία προκειμένου να ληφθούν μέτρα για την άμεση αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων των πληγέντων πολιτών και αγροτών. Ιδιαίτερα τόνισε ότι πρέπει η Κυβέρνηση να μεριμνήσει άμεσα για τη λήψη συγκεκριμένων οικονομικών ευνοϊκών μέτρων και κινήτρων προκειμένου οι αγρότες και οι οικογένειες τους που επλήγησαν να μπορέσουν να επιβιώσουν, δεδομένου ότι οι ζημιές δεν αφορούν μόνο τη φετινή χρονιά αλλά  και τα επόμενα χρόνια. Ζήτησε επίσης όπως τις επόμενες ημέρες να μας καταθέσει το συγκεκριμένο σχέδιο και τα μέτρα που θα λάβει η Κυβέρνηση.
Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στο πρωτοφανές γεγονός τόσο για τα ιστορικά δεδομένα όσο και για την χρονική περίοδο που συντελέσθηκε το οποίο αντιμετωπίσθηκε με την  άμεση επέμβαση και συνεργασία με τους Δήμους και τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ήδη σήμερα έχει γίνει μια πρώτη αποτίμηση της καταστροφής προκειμένου η πολιτεία έγκαιρα να στηρίξει τους πληγέντες πολίτες.
Ο Κ. Μπαλάφας σημείωσε ότι μετά την επίσκεψη του Κυβερνητικού κλιμακίου στις πληγέντες περιοχές θα αποφασίσει με τα συναρμόδια Υπουργεία τη λήψη οικονομικών μέτρων προκειμένου οι αγρότες να μπορέσουν πλέον να επιβιώσουν.

Οι Δήμαρχοι Τρίπολης και Μεγαλόπολης αναφέρθηκαν στην μεγάλη καταστροφή που έγινε στην αγροτική παραγωγή αλλά και στις υποδομές και ευχαρίστησαν την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την άμεση και άριστη συνεργασία, όπως επίσης και την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Ελληνική Αστυνομία.