Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Ισπανία - Τσεχία Η ώρα των πρωταθλητών

Euro 2016 Ισπανία - Τσεχία  0-0 LIVE - Η ώρα των πρωταθλητών
Η ώρα των πρωταθλητών Ευρώπης έφτασε. Η κάτοχος του Euro μπαίνει στη μάχη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Γαλλίας, αντιμετωπίζοντας στην πρεμιέρα της την Τσεχία. Οι Ισπανοί θέλουν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους και ταυτόχρονα να επιστρέψουν στις επιτυχίες μετά τις απογοητευτηκές εμφανίσεις στο Μουντιάλ του 2014.
H Ισπανία θα ξεκινήσει απέναντι στους Τσέχους, στο Municipal της Τουλούζ, την διαδρομή υπεράσπισης του τίτλου που κατέκτησε και στις δύο τελευταίες διοργανώσεις.

Μετά τις νίκες στο 2008 και 2012, μία Τρίτη φορά θα είναι πραγματικά δύσκολη, γιατί ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκλε σε αυτό το Euro θέλει να ανοίξει ένα νέο κύκλο. Εκτός οι Τσάβι, Τσάμπι Αλόνσο, Ισκο, Ντιέγκο Κόστα, Τόρες, Γιορέντε, ενώ Φάμπρεγκας και Τιάγκο δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα έχουν θέση βασικού.

Μακρινά φαίνονται για τους Τσέχους τα χρόνια των Νέντβεντ, Ποντόλσκι, Σμίτσερ. Από εκείνη την χρυσή γενιά, που πλησίασε στην κατάκτηση του Euro 1996, έφτασε στα ημιτελικά το 2004, πήρε μέρος στο Μουντιάλ της Γερμανίας το 2006, έχουν απομείνει μονάχα Τσεχ, Ροζίτσκι και Πλασίλ, στα 34, 35 και 34 χρόνια αντίστοιχα.

Ο Τσέχος ομοσπονδιακός Πάβελ Βρντα, κλήθηκε να επαναλάβει το θαύμα της Βικτόρια Πλζεν, αλλά τα πράγματα εδώ είναι πιο δύσκολα. Ο Ροζίτσκι δεν φτάνει στην καλύτερη κατάσταση σε αυτή την διοργάνωση, αφού υποφέρει από τραυματισμό.

Οι Ισπανοί έχουν 2 ήττες, και οι δύο φιλικές, στα τελευταία τους 15 ματς. Κι αν εκείνη από τους Ολλανδούς (2-0) είναι μία που μπορεί να συμβεί, η τελευταία από την Γεωργία (0-1) προβλημάτισε, ιδιαίτερα για την λειτουργεία στην άμυνα. Μόλις δύο επιτυχίες μετράνε οι Τσέχοι στα έξι δικά τους πιο πρόσφατα ματς.