Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Σοκάρει η κατάθεση του 14χρονου του ανατριχιαστικού εγκλήματος στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης.

Αδιανόητη η τραγωδία στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης. Ολοένα και περισσότερα συγκλονιστικά στοιχεία από την κατάθεση του δράστη έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ξετυλίγοντας το κουβάρι του ανατριχιαστικού εγκλήματος.
Ο δράστης καταγγέλλει ότι επί δύο χρόνια ήταν θύμα μπούλινγκ και το θύμα τον μείωνε συνεχώς, ενώ δεν φαίνεται να έχει καταλάβει τι ακριβώς έχει συμβεί...

“Για δύο χρόνια δεχόμουν προσβολές. Παρότι ήμασταν φίλοι δεχόμουν μπούλινγκ από τον Τάσο. Με αποκαλούσε γκαγκά. Δεχόμουν φραστικές επιθέσεις για την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς μου, μου έλεγε συνεχώς ότι δεν έχουμε καλό τρακτέρ και δεν μπορούμε να πάρουμε γιατί είμαστε φτωχοί...”, είπε ο 14χρονος στους αστυνομικούς.
Το βράδυ της δολοφονίας μετά από νέα λογομαχία των δύο αγοριών για τα τρακτέρ των οικογενειών τους, ο δράστης προφασίστηκε έναν λόγο και πήγε στο σπίτι του που βρισκόταν σε απόσταση 20 μέτρων, πήρε ένα μαχαίρι και επέστρεψε στο σημείο που τον περίμενε ο Τάσος. Το κακό δεν άργησε να γίνει...
“Την ώρα που επιστρέφαμε στα σπίτια μας από το γλέντι ο 14χρονος άρχισε πάλι τις προσβολές. Δεν άντεξα, αγανάκτησα. Πιαστήκαμε στα χέρια. Γύρισα σπίτι και πήρα το μαχαίρι...”
Αν και ο δράστης κατέθεσε με κάθε λεπτομέρεια το έγκλημά του, φαίνεται να μην έχει συνειδητοποιήσει ακριβώς τι έχει κάνει.
Συγκλονιστική είναι η ατάκα του στους αστυνομικούς: “Μην πείτε στους γονείς μου τι έχω κάνει, θα τους το πω εγώ όταν φύγω...”
Ο ανήλικος το μεσημέρι της Δευτέρας οδηγήθηκε στον ΕΙσαγγελέα, όπου επανέλαβε ότι είπε στην κατάθεσή του. Στον 14χρονο ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ σειρά τώρα έχει ο ανακριτής...