Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

ΙΣΠΑΝΙΑ - ΤΣΕΧΙΑ 1-0 Λύτρωση στο... Πικ(ε)!

Λύτρωση στο... Πικ(ε)!

Μπορεί να μη θύμισαν την ομάδα που κατά το παρελθόν σκορπούσε τον... τρόμο στους αντιπάλους της, εντούτοις δεν έχει χάσει την «αύρα» της.
Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία ξεκίνησε με το... δεξί την ρποσπάθεια υπεράσπιστης του τίτλου της, επικρατώντας 1-0 της Τσεχίας, σε ένα ματς με πολλές χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν.
Χαρακτηριστικό είναι πως η Ισπανία στο α’ μέρος είχε την απόλυτη κυριαρχία, οι Τσέχοι έχασαν μόλις μία ευκαιρία, ενώ στο φινάλε το ποσοστό κατοχής ήταν 70% για τους Ίβηρες, οι οποίοι κέρδισαν συνολικά 14 κόρνερ κι εκδήλωσαν 69 επιθέσεις, έναντι 44 των Τσέχων.
Ένα ματς με ρυθμό από το πρώτο λεπτό του, το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες, χάρη σε μια μαγική μπαλιά του Ινιέστα στο 87’. Ο άσος της Μπαρτσελόνα βρήκε στην πειροχή των τσέχων τον Ζεράρ Πικέ κι αυτός δεν δυσκολεύτηκε να παραβιάσει την εστία του Τσεχ, κάνοντας το 1-0.
Σκορ που λίγο έλειψε να αλλάξει, καθώς στο 92’ ο Νταρίντα ξεχάστηκε από τους αμυντικούς της Ισπανίας, από το ύψος του πέναλτι σούταρε, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον Ντε Χέα!
Να σημειωθεί πως ο Τόμας Ροσιτσκι έγραψε ιστορία αφού είναι ο νεαρότερος και ταυτόχρονα ο μεγαλύτερος παίκτης που έχει αγωνιστεί στην Εθνική της Τσεχίας!
ΤΣΕΧΙΑ: Τσεχ, Καντεράμπεκ, Χούμπνικ, Σίβοκ, Λιμπέρσκι, Πλάσιλ, Νταρίντα, Σελάσιε (86’ Σούραλ), Ροσίτσκι (88’ Πάβελκα), Κρέιτσι, Νέτσιντ (75’ Λαφάτα)
ΙΣΠΑΝΙΑ: Ντε Χέα, Χουάνφραν, Πικέ, Ράμος, Άλμπα, Μπουσκέτς, Φάμπρεγκας (69’ Αλκάνταρα), Ινιέστα, Σίλβα, Νολίτο (82’ Πέδρο), Μοράτα (62’ Αντούριθ).