Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Ο τέως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση της Β2 ΝΟΔΕ και της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Γλυφάδας



Ο τέως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης παραβρέθηκε χθες 27-6-2016 ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση της Β2 ΝΟΔΕ και της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Γλυφάδας με θέμα  «Παραλιακή Ζώνη- Προσφυγικό και Επικαιρότητα» που πραγματοποιήθηκε στις 19.30, στο Δημαρχείο Γλυφάδας.
Ο κ. Πλακιωτάκης αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και ευχαρίστησε το Πρόεδρο της Β2 ΝΟΔΕ ΝΔ κ. Σπύρου, το Δήμαρχο Γλυφάδας κ. Παπανικολάου και το Γραμματέα Οργανωτικού της Ν.Δ. κ. Σπανάκη για την τιμητική πρόσκληση, αναφέρθηκε αρχικά στις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη και το Brexit.

Συγκεκριμένα, έκανε μια εκτενής ανάλυση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρθηκε στα αίτια που προκάλεσαν το Brexit, ανέπτυξε τις πιθανές μελλοντικές εξελίξεις στην Ευρώπη, επισήμανε τις πιθανές επιπτώσεις που θα έχει η Ελλάδα από το Brexit και παρουσίασε τις προτάσεις του για το πώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να κινηθούν, ώστε να αντιμετωπίσουν τη κρίση και να διατηρήσουν τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Στη συνέχεια ο κ. Πλακιωτάκης, εστίασε στην εσωτερική πολιτική κατάσταση της Ελλάδας και αναφέρθηκε στην αναποτελεσματικότητα της πολιτικής του κ. Τσίπρα και στα λάθη των στελεχών της κυβέρνησής του, που έχουν οδηγήσει τη χώρα σε δυσμενή θέση και την έχουν καταστήσει τον πιο αδύναμο κρίκο στην Ευρώπη.
Ειδικότερα, ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ, αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση της χώρας και στηλίτευσε τις παλινωδίες της κυβέρνησης τόσο κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης για την αξιολόγηση του προγράμματος του 3ου μνημονίου, όσο και κατά την εκτέλεση του κυβερνητικού της προγράμματος.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στην καθεστωτική νοοτροπία των υπουργών της κυβέρνησης και επισήμανε τις μελλοντικές επιπτώσεις από την εφαρμογή των φορολογικών και ασφαλιστικών μέτρων οι οποίες προέβλεψε, ότι θα οδηγήσουν στη δραματική συρρίκνωση του εισοδήματος των πολιτών και θα διαμορφώσουν ένα περιβάλλον εργασιακού μεσαίωνα.

Ο κ. Πλακιωτάκης επίσης, αναφέρθηκε εκτενώς στο μεταναστευτικό πρόβλημα και ειδικότερα, στη κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο φιλοξενίας του Ελληνικού. 

Γραφείο Τύπου Πλακιωτάκη