Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Επεισόδια τώρα στο Σύνταγμα από κουκουλοφόρους! Έκρυθμη η κατάσταση έξω από τη Βουλή – Επεισόδια με τραυματία αγροτοσυνδικαλιστή της ΝΔ!

Έκρυθμη όπως αναμενόταν είναι η κατάσταση έξω από τη Βουλή λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία για το επίμαχο νομοσχέδιο. Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το κτίριο, όταν άγνωστοι επιτέθηκαν στον αγροτοσυνδικαλιστή  της ΝΔ Χρήστο Σιδηρόπουλο .και τον ξυλοκόπησαν, τον τραυμάτισαν στο πρόσωπο και τον ανάγκασαν να αποχωρήσει.φωνάζοντάς του πως πρόκειται για «φασίστα».Η Αστυνομία που δεν παρενέβη στο περιστατικό, εκτιμά ότι την επίθεση έκαναν άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Την ίδια ώρα, πλήθος κόσμου βρίσκεται στο Σύνταγμα και δίνει το «παρών» στο συλλαλητήριο που πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ διαμαρτυρόμενη για την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
Οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος και συγκεκριμένα η Φιλελλήνων, η Βασιλίσσης Σοφίας, η Σταδίου, η Πανεπιστημίου και τα γύρω στενά έχουν κλείσει από την αστυνομία, καθώς αυτή την ώρα περίπου 4.500 με 5.000 διαδηλωτές βρίσκονται στο Σύνταγμα, ενώ όσο περνά η ώρα, ο κόσμος αυξάνεται. Τις επόμενες ώρες αναμένεται ακόμη μεγαλύτερος αριθμός κόσμου έξω από τη Βουλή.
Επεισόδια στο Σύνταγμα μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομίας Επεισόδια σημειώθηκαν γύρω στις 8.30 το βράδυ της Κυριακής στο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Στο ύψος της Γεωργίου Α', μπροστά από τα ξενοδοχεία King George και Μεγάλη Βρετάννια, μικρή ομάδα κουκουλοφόρων εκτόξευσε μολότοφ και φωτοβολίδες σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων, που απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομδίδες κρότου-λάμψης.

Οι διαδηλωτές που ήταν συγκεντρωμένοι εκείνη την ώρα στην πλατεία αποσύρθηκαν προς την πλευρά των οδών Όθωνος και Φιλελλήνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον δύο προσαγωγές.