Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Άγριος καβγάς στη βουλή- Άδωνις,Λοβέρδος εναντίον Πολάκη! Γεωργιάδης: Θα πας φυλακή - Λοβέρδος: Στη δημοκρατία δεν φτουράς-Πολάκης: Την είδες ταγματάρχης και μοιράζεις φυλακές;

Άγριος καβγάς ξέσπασε στη βουλή λίγο πριν διακοπεί η συνεδρίαση σχετικά με το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο.
Απίστευτες ατάκες ακούστηκαν με τους Άδωνι Γεωργιάδη και Ανδρέα Λοβέρδο να κοντράρονται με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.



Αφορμή στάθηκε η ομιλία του Άδωνι Γεωργιάδη, τελευταίου εκ των ομιλητών, που επιτέθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, λέγοντάς του ότι θα απολογηθεί στις Δικαιοσύνη για τις πράξεις του στον διαγωνισμό του ΚΕΛΠΝΟ για τη στελέχωση των ΜΕΘ.

«Εσείς κύριε Πολάκη, μην πολυμιλάτε. Ο εισαγγελέας θα ασχοληθεί μαζί σας για τις ελλείψεις στις Εντατικές, θα έρθει ο φάκελός σας στη Βουλή. Γιατί, κύριε Πολάκη, το ξέρετε έχετε διαπράξει κακούργημα. Θα λογοδοτήσετε. Περνάνε τώρα όλα όσα κάνετε, αλλά δεν θα περνάνε για πολύ», είπε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.


Ο κ. Πολάκης ζήτησε και πήρε τον λόγο επί προσωπικού και κατηγόρησε τους προκατόχους του της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ότι μοίραζαν χρήματα από το ΚΕΛΠΝΟ, αναφέροντας και το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου και ανέφερε ότι στο νέο ΔΣ του οργανισμού δεν υπάρχει κανένα ψεγάδι για τα μέλη που επέλεξε.

Στις προειδοποιήσεις Γεωργιάδη ότι θα βρεθεί φυλακή απάντησε: "Την έχεις δει ταγματάρχης και μοιράζεις φυλακές;"

Στη συνέχεια ζήτησε να απαντήσει ο κ.Γεωργιάδης που του είπε να ναι σίγουρος ότι θα βρεθεί σιδηροδέσμιος με την παραίνεση "Ζήσε τώρα τις μέρες τις ελευθερίας σου"

Έπειτα ήταν η σειρά του,Ανδρέα Λοβέρδου να πάρει το λόγο επί προσωπικού. Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είπε σε έντονο ύφος προς τον κ. Πολάκη: «Να πλένεις το στόμα σου όταν μιλάς για μένα! Δεν φτουράς εδώ! Είσαι ΕΚΟΦίτης. Έχω ζήσει ως φοιτητής τη δικτατορία και δεν τη φοβήθηκα. Στη δημοκρατία δε φτουράς».

Η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας ήταν άμεση. «Εμένα δεν θα μου κουνάς το χέρι. Το χεράκι σου να το κουνάς αλλού», είπε ο κ. Πολάκης και τα πνεύματα οξύνθηκαν. \

Λίγο μετά, ωστόσο, με παρέμβαση του προεδρεύοντα, το επεισόδιο έλαβε τέλος -όπως και η πρώτη ημέρα συζήτησης για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο.

logiastarata.gr