Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Νέα Εκτελεστική Γραμματεία εξέλεξε η Νέα Δημοκρατία

Νέα Εκτελεστική Γραμματεία εξέλεξε η ΝΔ
Χωρίς εκπλήξεις κύλησε η διαδικασία για την εκλογή των μελών της νέας Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ από τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής.
Ο διευθυντής του γραφείου του Άδωνι Γεωργιάδη, Στέφανος Σταμούλης μπήκε σφήνα στην τετράδα που δινόταν ως κλειδωμένη για τα εξωκοινοβουλευτικά μέλη της Γραμματείας.
Πιο αναλυτικά, για τα τέσσερα μη κοινοβουλευτικά μέλη της Εκτελεστικής, ξεχωρίζει η πρωτιά του Σάκη Ιωαννίδη με 118 ψήφους, ο οποίος είχε τη στήριξη της Ντόρας Μπακογιάννη, του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και των καραμανλικών, η δεύτερη θέση του διευθυντή του γραφείου του Άδωνι Γεωργιάδη, Στέφανου Σταμούλη με 95 ψήφους και η εκλογή των Δημήτρη Παπαγγελόπουλου (94 ψήφοι) και της Δήμητρας Λυγούρα (93 ψήφοι) που ανήκουν στους λεγόμενους «προεδρικούς».
Εκτός έμειναν ο Κώστας Κόλλιας (81) πρώην γραμματέας Οργανωτικού επί Αντώνη Σαμαρά και ο Θοδωρής Δόντσιος (49), συνδικαλιστής και παλιό μητσοτακικό στέλεχος.
Τα άλλα τέσσερα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας, τα κοινοβουλευτικά, είναι οι Γιάννης Τραγάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Μαρία Σπυράκη και Γιώργος Βλάχος, για τους οποίους ουσιαστικά δεν στήθηκε κάλπη καθότι ήταν τέσσερις οι υποψήφιοι για τέσσερις θέσεις.
Κατά τα άλλα, τις ex officio θέσεις του ανώτατου κομματικού οργάνου μεταξύ των συνεδριάσεων της Π.Ε. καταλαμβάνουν ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης, οι αντιπρόεδροι Άδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης, ο γραμματέας της ΠΕ Λευτέρης Αυγενάκης, ο γραμματέας της ΚΟ Κώστας Τσιάρας και ο γενικός διευθυντής του κόμματος Νίκος Παπαθανάσης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής, βουλευτή Ιωαννίνων, Κώστα Τασούλα, τα μέλη που απαρτίζουν τη νέα Εκτελεστική Επιτροπή του Κόμματος, κατ' αλφαβητική σειρά, είναι:



Κοινοβουλευτικά μέλη

Βαρβιτσιώτης Μιλτιάδης του Ιωάννη, βουλευτής Β΄ Αθηνών
Βλάχος Γεώργιος του Θεοδώρου, βουλευτής Αττικής
Τραγάκης Ιωάννης του Παναγιώτη, βουλευτής Β’ Πειραιώς
Σπυράκη Μαρία του Λεωνίδα, ευρωβουλευτής


Μη κοινοβουλευτικά μέλη

Ιωαννίδης Αθανάσιος του Θωμά
Λυγούρα Δήμητρα του Γεωργίου
Παπαγγελόπουλος Δημήτριος του Σωτηρίου
Σταμούλης Στέφανος του Παναγιώτη