Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Άμφισσα: Μείωση 50% στους λογαριασμούς του νερού σε όποιον υιοθετήσει αδέσποτο ζώο!


Άμφισσα: Μείωση 50% στους λογαριασμούς του νερού σε όποιον υιοθετήσει αδέσποτο ζώο!Οριστικά και αμετάκλητα επιχειρεί να λύσει το θέμα των αδέσποτων το Τοπικό Συμβούλιο Άμφισσας με ολοκληρωμένη πρόταση που έφερε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Άμφισσας κ. Νίκος Βενετσάνης και η οποία εγκρίθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.

Ο κ. Βενετσάνης από την πεντάμηνη ενασχόλησή του αντιλήφθηκε ότι με ημίμετρα το πρόβλημα δε λύνεται και αναζήτησε τη μοναδική λύση που μπορεί να βάλει οριστικό τέλος στο πρόβλημα. Μια λύση που στο εξωτερικό έχει υιοθετηθεί από πολλές –κυρίως ανεπτυγμένες και προηγμένες χώρες- οι οποίες κατάφεραν να λύσουν οριστικά το πρόβλημά τους. Τελευταία μάλιστα, οι λύσεις αυτές άρχισαν να συζητούνται ...
Περισσότερα: newsone.gr
Οριστικά και αμετάκλητα επιχειρεί να λύσει το θέμα των αδέσποτων το Τοπικό Συμβούλιο Άμφισσας με ολοκληρωμένη πρόταση που έφερε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Άμφισσας κ. Νίκος Βενετσάνης και η οποία εγκρίθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.

Ο κ. Βενετσάνης από την πεντάμηνη ενασχόλησή του αντιλήφθηκε ότι με ημίμετρα το πρόβλημα δε λύνεται και αναζήτησε τη μοναδική λύση που μπορεί να βάλει οριστικό τέλος στο πρόβλημα. Μια λύση που στο εξωτερικό έχει υιοθετηθεί από πολλές –κυρίως ανεπτυγμένες και προηγμένες χώρες- οι οποίες κατάφεραν να λύσουν οριστικά το πρόβλημά τους. Τελευταία μάλιστα, οι λύσεις αυτές άρχισαν να συζητούνται και στην ΚΕΔΕ, μιας που ό,τι έχει δοκιμαστεί έως τώρα έχει αποτύχει.

Ο πρόεδρος του Τ.Σ. χθες πρότεινε τη μείωση κατά 50% στους λογαριασμούς του νερού για όσους υιοθετήσουν αδέσποτα ζώα, η οποία μείωση θα ισχύειγια όλη τη διάρκεια ζωής του ζώου. Παράλληλα, οι επιχειρήσεις, με εξαίρεση των ΑΕ, που θα θελήσουν να υιοθετήσουν ένα σκύλο για φύλαξη θα έχουν επίσης μείωση 40% στους λογαριασμούς του νερού.

Για πρώτη φορά βλέπουμε να δίνονται ισχυρά κίνητρα στους δημότες για να υιοθετήσουν αδέσποτα σε μια προσπάθεια οριστικής λύσης του προβλήματος.

Να σημειώσουμε ότι για να εφαρμοστεί το μέτρο δεν φτάνουν οι καλές προθέσεις του τοπικού συμβουλίου, αφού θα πρέπει να συμφωνήσει και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Να επισημάνουμε επίσης, ότι δεν προκύπτει καμιά οικονομική επιβάρυνση για το δήμο, αφού όπως είναι σήμερα η κατάσταση δαπανά μεγάλα ποσά ετησίως για την τροφή, τον εμβολιασμό και την περίθαλψη των αδέσποτων.

Ανεξαρτήτως ποια θα είναι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το Τοπικό έκανε την προσπάθειά του για την επίλυση του προβλήματος και μάλιστα παρουσιάζοντας μια πρωτοποριακή για τη χώρα μας λύση - See more at: http://newsone.gr/ugeia/964581-#sthash.yI4rgytA.bJXV2Aa2.dpuf