Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

4ο Τακτικό Συνέδριο Δράσης 14-15 Μαΐου 2016 - Ξενοδοχείο Royal Olympic, οδός Αθανασίου Διάκου 28, Μετρό: Ακρόπολη



05.05.2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

4ο Τακτικό Συνέδριο Δράσης 14-15 Μαΐου 2016
Ξενοδοχείο Royal Olympic, οδός Αθανασίου Διάκου 28, Μετρό: Ακρόπολη

Ανοικτό και με την συμμετοχή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη και του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, θα είναι το 4ο τακτικό συνέδριο της Δράσης, του κόμματος που από την ίδρυσή του το 2009 από τον Στέφανο Μάνο, μέχρι σήμερα, υπό την ηγεσία του του Θόδωρου Σκυλακάκη, σταθερά υποστηρίζει τις μεταρρυθμίσεις, στην κατεύθυνση της μείωσης των κρατικών δαπανών και των φόρων και της διευκόλυνσης της ανάπτυξης της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας.
Το συνέδριο θα ανοίξει με τους χαιρετισμούς του ιδρυτή της Δράσης και πρώην υπουργού, Στεφάνου Μάνου, του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και μήνυμα του επικεφαλής της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών (ALDE) στο Ευρωκοινοβούλιο, Guy Verhofstadt (η Δράση είναι το μόνο ελληνικό κόμμα που είναι μέλος του ALDE).

Στη συνέχεια θα συζητηθούν οι μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για να επανεκκινήσει η αναπτυξιακή διαδικασία με ομιλίες και συζητήσεις με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων τόσο από την κεντρική πολιτική σκηνή όσο και από την τοπική αυτοδιοίκηση και την κοινωνία των πολιτών: Το Σάββατο (12.00-14.00), θα μιλήσουν ο πρόεδρος της Δράσης, Θόδωρος Σκυλακάκης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και η πρόεδρος του Δικτύου για την μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη Άννα Διαμαντοπούλου.
Ο Πολιτισμός, η Παιδεία και η Υγεία είναι οι τρεις άλλοι τομείς οι οποίοι θα αναλυθούν διεξοδικότερα σε ξεχωριστά πάνελ κατά τη διάρκεια του διημέρου, με άξονα πάντα την συμβολή που μπορούν να έχουν στην ανάπτυξη της χώρας και με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών και δημοσιογράφων (με αλφαβητική σειρά): Τάσος Αβραντίνης, Γιάννης Αντωνίου, Κώστας Γιαννακίδης, Μαριέττα Γιαννάκου, Αθηνά Γιαννοπούλου, Μάκης Γρυσπολάκης, Μελίνα Δασκαλάκη, Θανάσης Εξαδάκτυλος, Νίκη Κεραμέως, Πάσχος Μανδραβέλης, Θανάσης Μαυρίδης, Σταύρος Μπένος, Κώστας Μπουρούνης, Αιμίλιος Νεγκής, Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, Μαρλένα Πολιτοπούλου, Κώστας Στούπας, Κίμων Χατζημπίρος.
Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Κυριακής (12.00-14.00) με τη συζήτηση «η ανάπτυξη θύμα του κρατισμού - μπορεί να ηττηθεί ο κρατισμός;», με τη συμμετοχή των αντιπροέδρων της Δράσης, Μιράντας Ξαφά και Τέλη Αϊβαλιώτη, και της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη, του ανεξάρτητου βουλευτή Χάρη Θεοχάρη και του πρώην υπουργού Γιώργου Φλωρίδη.
Στο συνέδριο θα τεθούν προς έγκριση οι προτάσεις για την αλλαγή του καταστατικού της Δράσης, μετά την οποία και τα ταμειακώς ενήμερα μέλη θα μπορούν να ψηφίζουν για την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
Οι εγγραφές μελών συνεχίζονται όλες τις ημέρες, είτε στην ιστοσελίδα της Δράσης, www.drassi.gr, είτε τηλεφωνικώς, στο 2107472530, είτε με fax στο 2107474997.
Τη Δευτέρα 9/5 στις 19.00 στο ίδιο ξενοδοχείο θα διεξαχθεί προσυνεδριακή εκδήλωση με θέμα το προσφυγικό και μεταναστευτικό. Η συζήτηση θα καλύψει όλες τις διαστάσεις του προβλήματος (ανθρωπιστική, διεθνών συνθηκών περιλαμβανόμενης και της συνθήκης Σένγκεν, φόβου για διείσδυση τζιχαντιστών στην Ευρώπη, αναπτυξιακή διάσταση για πολλές ευρωπαϊκές χώρες με πρόβλημα γήρανσης πληθυσμού κ.λπ.). Θα συμμετάσχουν εκ μέρους της Δράσης ο Γεν. Γραμματέας της κ. Γιάννης Ανδρουλάκης, καθώς και οι κ.κ. Νίκος Δένδιας (βουλευτής της ΝΔ και π. υπουργός), Σπύρος Δανέλλης (βουλευτής του Ποταμιού), Γιάννης Μαστρογεωργίου (Διευθυντής του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη), Λευτέρης Παπαγιαννάκης (Αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων με αρμοδιότητα για το προσφυγικό/μεταναστευτικό) και η κυρία Αλεξία Τσούνη (Γ. Γραμματέας Διεθνούς Αμνηστίας). Συντονιστής θα είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Λοβέρδος.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου:

4ο Τακτικό Συνέδριο Δράσης 14-15 Μαΐου 2016
Ξενοδοχείο Royal Olympic, οδός Αθανασίου Διάκου 28, Μετρό: Ακρόπολη

Σάββατο πρωί (10.00΄ έως 14.15΄)

10.00: Άνοιγμα του Συνεδρίου
Διονύσης Γουσέτης, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου

10.30: Δράση για την ανάπτυξη
Στέφανος Μάνος, ιδρυτής της Δράσης

11.00: Μπορούν οι ΟΤΑ να συμβάλουν αποτελεσματικότερα στην ανάπτυξη αν μειώσουν την εξάρτησή τους από το κράτος;
Γιώργος Καμίνης, Δήμαρχος Αθηναίων

11.30: Γιατί η Ελλάδα δεν αναπτύσσεται;
Guy Verhofstadt, Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη – μήνυμα σε βίντεο

12.00 – 14.00: Μεταρρυθμίσεις για την ανάπτυξη
Θόδωρος Σκυλακάκης, Πρόεδρος της Δράσης
Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
Σταύρος Θεοδωράκης, Επικεφαλής του Ποταμιού
Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος του “ΔΙΚΤΥΟΥ” για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη

14.00 - 14.30:
α. Έγκριση αλλαγής καταστατικού,
Εισήγηση Μελίνα Δασκαλάκη, Μέλος της ΔΕ της Δράσης          
β. Ανακοίνωση κατάθεσης υποψηφιοτήτων, μέχρι ώρα 20.00΄
γ. Έγκριση απολογισμού Κ.Ε. και έκθεσης Εξελεγκτικής Επιτροπής
Εισήγηση Γιάννης Ανδρουλάκης, Γεν. Γραμματέας της Δράσης        

Σάββατο απόγευμα (16.00 έως 20.00)
16.00: Νέα πεδία ανάπτυξης: Ο Πολιτισμός ως μοχλός ανάπτυξης & εξωστρέφειας
Μελίνα Δασκαλάκη (Δημοτική Σύμβουλος Αθηναίων, Δράση), Νίκη Κεραμέως (βουλευτής της Ν.Δ.), Σταύρος Μπένος (π. υπουργός, Πρόεδρος του σωματείου Διάζωμα), Κώστας Μπουρούνης (Διευθυντής Προγράμματος και Media του καναλιού ΜΑD), Μαρλένα Πολιτοπούλου (συγγραφέας).
Συντονιστής: Κώστας Γιαννακίδης, δημοσιογράφος

18.00: Νέα πεδία ανάπτυξης: Η υγεία ως μοχλός ανάπτυξης και εξωστρέφειας
Αθηνά Γιαννοπούλου (Δρ πλαστικός χειρουργός), Θανάσης Εξαδάκτυλος (Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης), Αιμίλιος Νεγκής (δημοσιογράφος), Σωτήρης Παπασπυρόπουλος (Δράση, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής)
Συντονιστής: Κώστας Στούπας, δημοσιογράφος

Κυριακή (10.00΄ έως 14.00΄)

10.00: Νέα πεδία ανάπτυξης:  Η Παιδεία ως μοχλός ανάπτυξης & εξωστρέφειας
Τάσος Αβραντίνης (Αντιπρόεδρος της Δράσης), Μαριέττα Γιαννάκου (π. υπουργός), Κίμων Χατζημπίρος (καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο), Μάκης Γρυσπολάκης (π. πρύτανης Πολυτεχνείου Κρήτης), Γιάννης Αντωνίου (εκπαιδευτικός, π. Διευθυντής 2ου Πειραματικού σχολείου)
Συντονιστής: Πάσχος Μανδραβέλης, δημοσιογράφος

12.00 Η ανάπτυξη θύμα του κρατισμού; Μπορεί να ηττηθεί ο κρατισμός;
Τέλης Αϊβαλιώτης (Αντιπρόεδρος της Δράσης), Χάρης Θεοχάρης (βουλευτής), Μιράντα Ξαφά (Αντιπρόεδρος της Δράσης), Γιώργος Φλωρίδης (π. υπουργός), Κωστής Χατζηδάκης (Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας),
Συντονιστής: Θανάσης Μαυρίδης (δημοσιογράφος).

Παράλληλα:
α. Ψηφοφορία στην κάλπη για ΚΕ και Εξελεγκτική Επιτροπή. Από τις 10.00΄ μέχρι τις 13.00΄
β. Ανακοίνωση αποτελεσμάτων ψηφοφοριών (14.00΄)


Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου