Κυριακή 24 Απριλίου 2016

ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgLdYT6FqHJVIuo_k_-4l103hKTehSBMbH5IV944uub5mdX38RreLQN_UKO5aCJYnLT-H56KMKFiC2baTAdLrvRcrLKmkh39v6-tjTl3zOxaIXrHjmCURbzT9ketuH5plpUB6XC674vglPN/s1600/Easter.jpg

Για τις ημέρες αγάπης που έρχονται, η εφημερίδα μας και το Δ.Σ του Συλλόγου μας, εύχονται σε όλους τους ΦΕΝΕΑΤΕΣ  όπου γης, Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση, Χριστός Ανέστη!!

Καλή αντάμωση στα χωριά μας.!!!!

                        ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ


Φενεάτικο Πάσχα!



Όπου κι' αν βρίσκονται οι  Έλληνες , στις πόλεις και τα χωριά, στα βουνά ,τους κάμπους και τα νησιά μας, όπως επίσης στις χώρες της διασποράς, υποδέχονται το Άγιο Πάσχα, αυτή τη  μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης και του Ελληνισμού.
Πάσχα των Ελλήνων, Πάσχα της αγάπης, της συναδέλφωσης, της χαράς και της προσμονής. Πάσχα του οικουμενικού Ελληνισμού. Πάσχα της ανάστασης των ελπίδων για ένα καλύτερο αύριο. 
Στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα οι Έλληνες μαζί με τους υπόλοιπους χριστιανούς, τιμούν ευλαβικά και πανηγυρίζουν για τη μεγαλύτερη και πλουσιότερη σε λαογραφικές εκδηλώσεις γιορτή της χριστιανοσύνης. Βγαλμένα από τα βάθη του χρόνου και εμπλουτισμένα με στοιχεία αλησμόνητων πατρίδων, τα πασχαλινά έθιμα αναβιώνουν στην ελληνική επαρχία, τη στιγμή που στις μεγάλες πόλεις ξεθωριάζουν μέσα στους ρυθμούς της καθημερινότητας.
Αυτή τη μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης και του Ελληνισμού εμείς οι κάτοικοι του ορεινού Φενεού, σπεύδουμε να τη γιορτάσουμε με την κατάνυξη και τη μεγαλοπρέπεια που της ταιριάζει στην ιδιαίτερη πατρίδα μας. Σ' αυτά τα γεμάτα  μεγαλοπρέπεια κακοτράχαλα βουνά. Εκεί θα αναβιώσουμε τα πάθη, την σταύρωση, την ταφή και την Ανάσταση του Χριστού με τα δικά μας ήθη και έθιμα που δεν διαφέρουν και πολύ από τα έθιμα άλλων περιοχών της Ελλάδας, αλλά για μας εκεί το Πάσχα παίρνει άλλες διαστάσεις.

·          Έχει συναισθηματική αξία»


«Το Άγιο φως της Ανάστασης
να δώσει στον κόσμο μας αγάπη,
ειρήνη και αισιοδοξία!»


ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ

ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΦΕΝΕΟΥ



















ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ
ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΦΕΝΕΟΥ