Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Πρωταθλήτρια Αχαΐας η Αχαϊκή - Στη Β΄κατηγορία μετά απο 80 χρόνια η


Πρωταθλήτρια η Αχαϊκή - Υποβιβάστηκε η Θύελλα Πατρών Μετά από 80 χρόνια
H Αχαϊκή αναδείχθηκε πρωταθλήτρια της Α' Κατηγορίας Αχαΐας και θα έχει την ευκαιρία στα μπαράζ να διεκδικήσει την επιστροφή της στην Γ' Εθνική.
Κατά την χθεσινή τελευταία (30η) αγωνιστική   Αχαϊκή συνέτριψε με 6-1 τον Αρη Πατρών  εκτός έδρας και  σφράγισε και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος  με 75 βαθμούς , έναν πόντο μπροστά από τον Ατρόμητο Πατρών που κέρδισε εκτός έδρας,  με 4-1 τον Λέωντα Άνω Αλισσου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο  Ατρόμητος έφτασε να το διεκδικεί μέχρι τέλους αλλά τελικά έμεινε με την ικανοποίηση ότι έκανε εξαιρετικό πρωτάθλημα και κυνήγησε μέχρι την ύστατη ώρα το μεγάλο φαβορί που άκουγε στο όνομα Αχαϊκή .
 Το σκορ της ημέρας πέτυχε ο Διαγόρας  Βραχνεικων ( τερμάτισε τρίτος με 68 β.) με 9-1 επί της ουραγού Ακράτας, που έπεσε κατηγορία. Στην Β΄ κατηγορία υποβιβάζεται μετά από 80 χρόνια και η ιστοριή Θύελλα Πατρών παρά την νίκη της με 3 - 1 επί του Πανομβριακού
Από εκεί και πέρα,  πανηγύρια για τον Πήγασο Μπεγουλακίου ο οποίος νίκησε 2-0 την Αναγεννητή Ψαθοπυργου και παραμένει στην κατηγορία την ίδια ώρα που η παρά τη νίκη της ενώ η Αναγέννηση υποβιβάστηκε στην Β΄ κατηγορία. Επίσης σώθηκε στο «πάρα πέντε» και ανανέωσαν το εισιτήριο τους η Αναγέννηση Πατρών η οποία νίκησε με 2-0 την Θύελλα Αιγίου.
Η Δόξα Παραλίας επίκρατησε στα Σαγέικα του τοπικού Εθνικού και θα περιμένει να δει αν θα ανέβει ο πρωταθλητής Αχαϊας στην Γ΄ Εθνική για να μην ακολουθήσει την Θύελλα, Αναγέννηση Ψαθοπύργου και Ακράτα στην Β’ Κατηγορία. Τέλος στη "λευκή" ισοπαλία παρέμειναν ο Κεραυνός Αγίου Βασιλείου με τον Απόλλωνα Συνοικισμού Αιγίου


Τα αποτελέσματα
Αναγέννηση Πατρών - Θύελλα Αιγίου 2-0
Θύελλα Πατρών - Πανμοβριακός 3-1
Αναγέννηση Ψαθοπύργου - Πήγασος 0-2
Εθνικός Σαγεϊκων - Δόξα Παραλίας 2-3
Κεραυνός Αγ. Βασιλείου - Απόλλων Συνοικισμού 0-0
Άρης Πατρών - Αχαϊκή 1-6
Διαγόρας -Ακράτα 9-1
Λέων Αλισσού - Ατρόμητος 1 - 4