Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ

http://i.ytimg.com/vi/SiOvBp1BIWg/hqdefault.jpg 
Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δερβένι , στις 23/2/2016 συζητήθηκε για μια ακόμη φορά μετά από πρότασή μας το θέμα της επέκτασης του αποχετευτικού δικτύου από Λουτρό μέχρι Μαύρα Λιθάρια.
Το έργο αυτό έχει εγκριθεί και ενταχθεί ήδη στα εμπροσθοβαρή έργα της νέας προγραμματικής περιόδου μετά από συγκεκριμένες ενέργειες των κ.Δούσκα , κ.Λαζανά και του συνδυασμού μας , αφού η Δημοτική Αρχή είχε εκτός του αρχικού της σχεδιασμού το κομμάτι από Λυκοποριά μέχρι Μαύρα Λιθάρια.
 

Στην Κορινθία έχουν επίσης ενταχθεί πλήθος παρόμοιων έργων από την Κόρινθο και την Νεμέα , μέχρι το Λέχαιο και το Κιάτο. Όταν λοιπόν ανοίξουν οι πιστώσεις του νέου ΕΣΠΑ , τα έργα αυτά θα επανεξεταστούν και κάποια από αυτά θα απενταχθούν, ενώ τα υπόλοιπα θα προχωρήσουν προς υλοποίηση.
Γνωρίζοντας λοιπόν αυτή την κατάσταση , προτείναμε να αρχίσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου για το οποίο έχουμε ώριμες μελέτες, ώστε όταν φτάσει η στιγμή της επανεξέτασης να έχουμε αποκτήσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων έργων.
Θα πρέπει εδώ να τονίσουμε, ότι την πρότασή μας την έχει κάνει πράξη η Νεμέα , ή οποία έχει ήδη δημοπρατήσει το δικό της έργο αποχέτευσης από τον Αύγουστο. Στον διαγωνισμό της Νεμέας πήραν μέρος πλήθος εταιριών λόγω της έλλειψης δημόσιων έργων αυτό το διάστημα και το έργο ανατέθηκε τελικά σε γνωστή μεγάλη εταιρία με ποσοστό έκπτωσης 61%!!
Η πρότασή μας δεν έγινε δεκτή τόσο από την Δημοτική Αρχή, όσο και από τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις που πήραν μέρος στο Συμβούλιο θεωρώντας ότι ήταν εκτός τυπικής διαδικασίας και υπήρχε κίνδυνος εγκλωβισμού για τις συμμετέχουσες εταιρίες!!!
Μετά την εξέλιξη αυτή πιστεύουμε ότι απομακρύνεται δυστυχώς ο στόχος να αποκτήσει επιτέλους η παραλιακή ζώνη της Ευρωστίνης αποχετευτικό δίκτυο , το οποίο αποτελεί απαραίτητη υποδομή για οποιαδήποτε περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής.
Ευχόμαστε ειλικρινά οι εξελίξεις να μας διαψεύσουν και η Δημοτική Αρχή να διεκδικήσει με επιτυχία στη συνέχεια την ολοκλήρωση του τόσο σημαντικού αυτού έργου. Θεωρούμε ότι πρόκειται για σημαντικό έργο υποδομής για την περιοχή και θα σταθούμε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής η οποία έχει την ευθύνη υλοποίησης , ώστε να επιτευχθεί το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΤΣΙΩΤΟΣ ΒΛΑΣΗΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΓΚΑΙΝΑ ΦΡΟΣΩ
ΚΑΡΑΒΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΜΑΣΤΕΛΛΟΥ ΓΙΟΛΑ
ΛΑΣΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ