Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Πρόκριση στο επόμενο γύρο του Ερασιτέχνικου Κυπέλλου Ελλάδος πέτυχε ο ΑΟ Ζευγολατιού καθώς απέκλεισε με σκορ 4 - 1 την ΑΕ Κεφαλονιάς.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhhpNqYeI51_q4Zt2SMfmvw03Ni4dHhQzQlacRVDihjGdYTpaJUf0YdL68CSZjD-IPeexEG4jpcI9IW-8oYwZli48vjXS5A4dS88mYeoBuZ4vOTFcWACsY2nbxgg5Hjoo08SD_4bUWT6iuM/s640/12804359_1065233953497241_1430034604_n.jpg
Πρόκριση στο επόμενο γύρο του Ερασιτέχνικου Κυπέλλου Ελλάδος πέτυχε ο ΑΟ Ζευγολατιού καθώς απέκλεισε με σκορ 4 - 1 την ΑΕ Κεφαλονιάς. 
Στο 36’ ο ΑΟΖ πήρε προβαδισμα, όταν σε μια βαθειά μπαλιά, από την άμυνα ο Χρυσαφίδης μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων στο δεύτερο δοκάρι και απέναντι από τον Τσιαουσντέλιο θα πλασάρει εύστοχα για το 1-0.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 57' οι γηπεδούχοι, θα διπλασιάσουν τα τέρματα τους, βάζοντας υποθήκη για τη συνέχεια και την πρόκριση τους.

Ο Χρυσαφίδης με με μια νέα βαθιά μπαλιά θα βγάλει τον Μυριώτη στην πλάτη της άμυνας της Α.Ε.Κ. απέναντι από τον Τσιαουσντέλιο, τον οποίο θα νικήσει με πλασέ γράφοντας το 2-0 της ομάδας του.
Στο 73’ μετά από ένα στημένο της Α.Ε.Κ., οι γηπεδούχοι θα βγουν στην αντεπίθεση, ο Αποστόλου που πήγε να καλύψει, θέλει να γυρίσει την μπάλα στον Τσιαουσντέλιο για να παρέμβει ο Χρυσαφίδης, που αλλάζει με τον Μυριώτη και τον τελευταίο με πλασέ να πετυχαίνει το 3-0.
Στο 77’ ο Βουκελάτος από τον άξονα, θα περάσει την μπάλα στον Εμιλιάνο και αυτός απέναντι από τον Μητσόπουλο με ψύχραιμο πλασέ θα μειώσει σε 3-1.
Στο 80’ ο Χρυσαφίδης, μετά το λάθος γύρισμα προς τα πίσω του Χαραλαμπόγλου και παρά την προσπάθεια του Φωκά, κερδίζοντας την κόντρα, θα πετύχει το τελικό 4-1 για τον ΑΟΖ.
Στο σημείο αυτό , ας δούμε το ρεπορταζ που μετέδωσε ραδιοφωνικά από το Ζευγολατιό ,χθες ο Τάσος Μητσόπουλος για τον αγωνα του ΑΟΖ με την ΑΕ Κεφαλονιάς στο greekradiowebchannel
Σε ένα ματς που είχατε την ευκαιρία να ακούσετε ζωντανά ραδιοφωνικά και αποκλειστικά από το σταθμό των ποδοσφαιρικών μεταδόσεων στην Κορινθία και όχι μόνο, ο ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ ξεπέρασε εκμεταλλευόμενος τα ισάριθμα αμυντικά λάθη των φιλοξενούμενων και έφτασε στην πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, με το μυαλό στον αγώνα της χρονιάς το επόμενο Σάββατο στην έδρα του... Οι φιλοξενούμενοι μέχρι το πρώτο ημίωρο του αγώνα 'έκλειναν'' αποτελεσματικά τους διαδρόμους και είχαν συνοχή στην αμυντική τους διάταξη ,προσπαθώντας να παίξουν την ''κόντρα''. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν από τις πτέρυγες να διανοίξουν την άμυνα των κιτρινόμαυρων χωρίς αποτέλεσμα . Ενδείξεις νευρικότητας άρχισαν να διαφαίνονται στις κινήσεις τους μέχρι που ο...''αόρατος'' Χρυσαφίδης να διελάθει της προσοχής της Κεφαλονίτικης άμυνας ,λύνοντας το..''γόρδιο δεσμό'' και ανοίγοντας λογαριασμό... Η εξέλιξη αυτή ''έλυσε'' τα πόδια των γηπεδούχων από το όποιο άγχος και το σύστημα της ''κόμπρας'' που με ...δηλητηριώδεις επιθέσεις έπαιρνε αυτό ακριβώς που ήθελε, ήταν και το μοτίβο του αγώνα στο υπόλοιπό του. Οι δύο κινήσεις από τον κιτρινόμαυρο πάγκο με Βουκελάτο και Μπαζάρογλου, βελτίωσαν την εικόνα της ομάδας που από το 18΄προέβη σε αναγκαστική αλλαγή του Παπαδημητρόπουλου με τον Στεφανάτο να εξελίσεται σε έναν από τους καλύτερους παίκτες της Α.Ε.Κ. στο παιχνίδι... Εκεί που όλοι περίμεναν την αντίδραση των φιλοξενούμενων μετά τις αλλαγές, ήρθε η ώρα να γνωρίσουν και αυτοί τον απόλυτο ποδοσφαιρικό ''δολοφόνο'' της Βόχας, τον Μάκη Μυργιώτη... Τα τραγικά λάθη της άμυνάς τους σκόρπισαν απογοήτευση στον πάγκο και τους φίλους της αποστολής που ακολούθησαν την ομάδα, σε αντίθεση με την πολύ συγκροτημένη εικόνα που έδειξε όλη η ομάδα στο σύνολό της! Οι εντυπώσεις όμως δε φέρνουν την πρόκριση... Το Ζευγολατιό χθες δεν είδε ''άσπρη '' μέρα μόνο από την επαγγελματική εμφάνιση του ΑΟΖ στο παιχνίδι ,αλλά και από το καταιγιστικό χαλάζι που έπεσε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα... Αποχωρήσαμε κατασυγκινημένοι από τη ζεστασιά της αποστολής της ομάδας από την Κεφαλλονιά, κάτι που παίρνει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις από το ρεκόρ ακροαματικότητας του σταθμού μας την ώρα της μετάδοσης αφού σχεδόν όλη η Κεφαλλονιά, σε αντίθεση με την Κορινθία(...) , άκουγε το ματς !Ευχαριστούμε τους ιθύνοντες των γηπεδούχων για τις διευκολύνσεις τους στο σταθμό μας. 
ΤΑΣΟΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
 
Έτσι το Ζευγολατιό συνεχίζει στον θεσμό και μάλιστα θα περάσει χωρίς αγώνα περιμένοντας στην έδρα του τον νικητή του αγώνα Δόξας Νέας Μανωλάδας-Α.Ο. Κατασταρίου.
 Α.Ο. Ζευγολατιού:(Γ. Δουβίκας), Μητσόπουλος, Χουσελάς, Γκαρμίρης, Λελέτζας (60’ Φωστέρης), Παϊνέσης, Σπυρόπουλος, Γκολέμης, Μαλαχάρης, Χρυσαφίδης, Ζαρίκος (68’ Χατζηφρωνίου), Μυριώτης.
Α.Ε. Κεφαλονιάς:(Γ. Τόγιας), Τσιαουσντέλιο, Χαραλαμπόγλου, Παπαδημητρόπουλος (18’ λ.τ. Στεφανάτος), Ζαμπαύτης (67’ Μπαζάρογλου), Τζωρτζάτος, Φωκάς, Πολλάκης (67’ Βουκελάτος), Λυκούδης, Εμιλιάνο, Μαλισόβας, Αποστόλου. 
 
Στους άλλους αγώνες του ομίλου  η Δόξα Νέας Μανωλάδας πήρε την πρόκριση στην διαδικασία των πέναλτι καθώς πέρασε  στην Πάτρα με 4 - 5 επί του Κεραυνού Αγ. Βασίλειο μετά από κανονικό αγώνα και παράταση ισόπαλο χωρίς σκορ. Στον άλλο αγώνα του ομίλου ο Α. Ο. Κατασταρίου Ζακύνθου απέκλεισε στη Πύλο με 0 - 2 τον τοπικό Τσικλητήρα
 
Τα αποτελέσματα στους αγώνες του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.
Κύπελλο Ερασιτεχνών – 1η αγωνιστική
1ος όμιλος
Αναγέννηση Θαλασιάς-Νέστος Χρυσούπολης 1-4 (1-1 κ.α)
Δόξα Δράμας-ΕΠΣ Θράκης 4-1
Οδυσσέας Αναγέννησης-Έβρος Σουφλίου 0-1 

2ος όμιλος
Θύελλα Φιλώτα-Απόλλων Κρύας Βρύσης 2-3
ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας-Μακεδονικός 2-3 (2-2 κ.α)
ΑΟ Σημάντρων-Εθνικός Αγιονερίου 0-3 

3ος όμιλος
Κρόνος Αργυράδων-Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας 1-0  (0-0 κ.α)
ΑΕ Ποντίων-Σούλι Παραμυθιάς 0-0  (5-4 ΠΕΝΑΛΤΙ)
ΑΕ Καραγιάννιων-ΑΟ Ανατολής 0-1 

4ος όμιλος
Φαρκαδόνα-Πύδνα Κίτρους 1-2
Νίκη Βόλου-Απόλλων Λάρισας 1-2
Οπούντιος Μαρτίνου-Δόξα Μητρόπολης 3-1 

5ος όμιλος
Κρισσαίος Χρισσού-Εθνικός Φιλιππιάδας 0-3 (0-0 κ.α)
ΑΟ Χάλκειας-ΑΟ Ποταμιάς 0-1 

6ος όμιλος
ΑΟ Χάλκις-Ένωση Πανασπροπυργιακού-Δόξα 8-0 
Τριγλία Ραφήνας-Παναρκαδικός 3-1
Σπάρτη-Παναργειακός 0-1 

7ος όμιλος
ΑΟ Ζευγολατιού-ΑΕ Κεφαλληνίας 4-1
Κεραυνός Αγίου Βασιλείου-Δόξα Νέας Μανωλάδας 0-0 (4-5 ΠΕΝΑΛΤΙ)
ΑΟ Πύλου-ΑΟ Κατασταρίου 0-2 

8ος όμιλος
Ιάλυσος-ΕΠΣ Κυκλάδων 3-1
ΑΠΟ Κερατσινίου-Ηρακλής Θυμιανών 1-0