Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Ο Αστέρας Δερβενίου "υποχρεώθηκε" σε ήττα στην Κόρινθο

 O0mgngt6
Άδικη εκτός έδρας ήττα υπέστη ο Αστέρας Δερβενίου από τον ΠΑΣ Κόρινθος με σκορ 1 – 0, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας Κορινθίας.
Hgcnwxxy
Ο Αστέρας ήταν καλύτερος του αντιπάλου του στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και αν ο διαιτητής (εντελώς "τυχαία" ήταν ο ίδιος διαιτητής του περυσινού αγώνα, όπου με τις σκανδαλώδεις αποφάσεις του "έσπρωξε" τον ΠΑΣ για να νικήσει) δεν απέβαλε με αναιτίως τον Βασιλάρη με δεύτερη κάρτα στο 68’, στο σημείο που ο Αστέρας είχε σφίξει τον κλοιό του και ζητούσε μανιωδώς το τέρμα της ισοφάρισης, το αποτέλεσμα ενδεχομένως να ήταν διαφορετικό.

Kgdymb6n
Από τότε και μετά ο ΠΑΣ ανέπνευσε και παρά και τη δική του αποβολή στο 82’ κράτησε μια νίκη, που σύμφωνα με τη γενική εικόνα δεν την δικαιούταν. Αλλά έχει γραφτεί πολλάκις ότι στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος και μάλιστα όταν αντιμετωπίζει περισσότερους από έντεκα αντιπάλους. Οι δε ασχήμιες που ξεκίνησαν από μερίδα ανεγκέφαλων φιλάθλων του ΠΑΣ Κόρινθος με την έναρξη του αγώνα και συνεχίστηκαν και στο τέλος του, σε βάρος της αποστολής του Αστέρα, δεν τιμούν ένα ιστορικό σωματείο σαν τον ΠΑΣ Κόρινθος, που αν χρειάζεται “ποικίλη εξωτερική” βοήθεια για μαζεύει βαθμούς, τότε δεν αποκτήσει ποτέ στο μέλλον την παλιά του αίγλη.
4bo0safbΟι παίκτες του Αστέρα επέβαλαν το παιχνίδι τους από την αρχή του αγώνα και με ωραίους συνδυασμούς και με συνεχή αλληλοκάλυψη άφησαν τους αντιπάλους τους να τους παρακολουθούν. Στο 11’ ο Κρισάφη, δεχόμενος πάσα του Κακογιάννη στο ύψος της μεγάλης περιοχής, γύρισε και σούταρε με το αριστερό για να βρει η μπάλα το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα Στέφη.
DdlsiupfΟ Αστέρας συνέχισε να κρατά τον έλεγχο του αγώνα, όμως δύσκολα πατούσε την περιοχή του ΠΑΣ. Στο 25΄σε μια ανύποπτη φάση, μετά από ένα δυνατό πλάγιο άουτ, ο Μετεβελής με τον Στεφανή, κυρίως, δεν καθάρισαν τη φάση και ο Θ. Μαρούδας που μπήκε ανάμεσά τους πρόλαβε να ελέγξει τη μπάλα και να τη στείλει από κοντά στα δίκτυα. Το τέρμα αυτό και με τον τρόπο που επετεύχθη απογοήτευσε τους παίκτες του Αστέρα που ανέκοψαν τον ρυθμό τους, χωρίς όμως να δώσουν την ευκαιρία στους Κορίνθιους να δημιουργήσουν αξιόλογες φάσεις.
Rdcvc8cr
Στο β’ μέρος ο Αστέρας ξεκίνησε φουριόζος. Στρίμωξε για τα καλά τον ΠΑΣ που αμυνόταν συνεχώς αφού παίκτες του Αστέρα κέρδιζαν τις μονομαχίες και έτσι διατηρούσαν την κατοχή της μπάλας. Στο 52’ σε σέντρα από δεξιά του Κουτρούλη, μετά από έξοχο συνδυασμό έξι συμπαικτών του, ο Πεθαίνος αφύλακτος λίγο έξω από τη αριστερή γωνία της μικρής περιοχής δεν σηκώθηκε για κεφαλιά και προτίμησε να κοντρολάρει τη μπάλα χάνοντας χρόνο και τη δημιουργηθείσα ευκαιρία.
J69fpq7pΣτο 55’ ο Στέφης αστόχησε σε έξοδό του και ο Χάντης που βρήκε τη μπάλα μπροστά του, σούταρε δυνατά, με τον Σγουρό να αποκρούει με το κεφάλι μπροστά από την άδεια εστία. Στο 61’ και πάλι οι αμυντικοί, με τον Στέφη εκτός θέσης, απομάκρυναν την προβολή του Χάντη στο δεύτερο δοκάρι μετά από κόρνερ και στο 64΄ το γυριστό σουτ του Αντωνόπουλου μέσα από την περιοχή έφυγε λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι.
Fxn7gor3Στο 68’ ο διαιτητής κ. Ψυχογυιός έδωσε τη δεύτερη κίτρινη στον Βασιλάρη για ένα φάουλ στο ημικύκλιο της σέντρας (υποσχόμενη επίθεση στη σέντρα …. τς τς … με τουλάχιστον άλλους δύο συμπαίκτες δίπλα του) και έτσι ο Αστέρας, μετά και την αναγκαστική αλλαγή του Αντωνόπουλου στο 72΄, αναδιπλώθηκε. 
3oa0miyb 

Ο ΠΑΣ βρήκε χώρο και έκανε την πρώτη του σημαντική φάση στο 77’ με τον Δαμαλά, που σούταρε χαμηλά από θέση πλάγια δεξιά μέσα στην περιοχή και τον Στεφανή να αποκρούει κλείνοντάς του το πεδίο. Στο 82’ ο διαιτητής απέβαλε με δεύτερη κίτρινη και τον Μαυρέλη του ΠΑΣ, περισσότερο για να εξευμενίσει τους φίλους του Αστέρα που τον αποδοκίμαζαν για τις προηγούμενες αποφάσεις του, παρά για τη βιαιότητα που επέδειξε ο Μαυρέλης στο φάουλ.
Rq5nrbg8Συμπερασματικά ο Αστέρας ηττήθηκε άδοξα, γιατί ήταν η ομάδα που επέβαλε στο γήπεδο τον ρυθμό της, αλλά προσέκρουσε στις αποφάσεις του διαιτητή. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα ήταν και το ντεμπούτο των δύο νέων αποκτημάτων του Αστέρα (των νεαρών Μαγγίνα και Παππά).
Ο διαιτητής κ. Ψυχογυιός ήταν κάκιστος. Χωρίς ψυχολογία και προσωπικότητα, άφησε σφοδρά διαμαρτυρόμενες και τις δύο ομάδες. Οι βοηθοί του κ.κ. Μπουρτζοβίτης και Βασιλείου δεν έκαναν το μεγάλο λάθος.
ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ : Στέφης, Μαυρέλης, Σκούπας, Κρούγιος, Σγουρός, Ντερβίσι, Πιλάβης, Δαμαλάς, Θ. Μαρούδας (89’ Σταυράτης), Κονιδάρης (53’ Κοβιός), Λουκάς (90’ Βασιλόπουλος).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Στεφανής, Κουτρούλης, Λιθοξόου, Μετεβελής, Βασιλάρης, Τόλιας, Κακογιάννης, Αντωνόπουλος (λ. τρ. 72’ Παππάς), Χάντης, Κρισάφη, Πεθαίνος (69’ Μαγγίνας).

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:  asterasderveniou.gr