Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Συνελήφθησαν μεγάλος εκδότης και ιδιοκτήτης ΜΜΕ και δύο δημοσιογράφοι - Εκβίαζαν δημόσιες επιχειρήσεις και τράπεζες

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση του τμήματος δίωξης εκβιαστών της Ασφάλειας για την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε εκβιασμούς σε βάρος ΔΕΚΟ, πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων, ενώ ήδη έχουν συλληφθεί ένας εκδότης και δύο δημοσιογράφοι.
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί ένας 42χρονος εκδότης και ιδιοκτήτης Μέσων Ενημέρωσης (έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου) καθώς και δύο δημοσιογράφοι 35 και 50 ετών.
Ο 42χρονος εκδότης είναι ένας άνθρωπος γνωστός στην δημοσιογραφική πιάτσα, καθώς είχε εφημερίδα με… ιστορικό τίτλο, η οποία ωστόσο δεν πήγαινε καλά σε πωλήσεις, ενώ πολλές φορές οι δημοσιογράφοι της συνήθιζαν να κλέβουν άρθρα από το διαδίκτυο τα οποία και αναρτούσαν αυτούσια, χωρίς πηγή.
Οι τρεις συλληφθέντες κατηγορούνται ότι εκβίαζαν δημόσιους οργανισμούς και επιχειρήσεις καθώς και τράπεζες. Συγκεκριμένα, οι τρεις πλησίαζαν στελέχη δημόσιων οργανισμών και τραπεζών και τους απειλούσαν πως είτε θα τους δώσουν κρατική διαφήμιση είτε μέσω των μέσων ενημέρωσης που είχαν θα τους δυσφημούσαν.
Τους απειλούσαν πως εκτός από την εφημερίδα, θα τους δυσφημούσαν και σε site που είχε ο εκδότης με ειδησεογραφία για τα νότια προάστια.

ereportaz.gr - newsit.gt